ΓΕΥΣΗ

Κάτω στον Πειραιά, σε τρία υπέροχα κτίρια, για ποτό, φαγητό και ιταλικό…

Foyer Café Bistrot, Belle Amie και το L' abbuffata είναι τρεις πολύ καλοί λόγοι για να ανακαλύψουμε ξανά τα στενά του «μεγάλου λιμανιού» στον Πειραιά.

Η Λαχαναγορά έχει πλέον τα δικά της Μεζεκλίκια

Ένα νέο αλλαντοπωλείο-εστιατόριο προσφέρει παραδοσιακές συνταγές με φρέσκια ματιά εκεί που χτυπά η καρδιά της μεγαλύτερης αγοράς της χώρας και τα λαχανικά δεν διανύουν περισσότερο από 100 μέτρα για να να φτάσουν στην κουζίνα του.

Η Άλεξ Βασιλάτου μαγειρεύει μπροστά μας τα δικά της πεντανόστιμα χειροποίητα μακαρόνια

Είναι μόλις 24 ετών και έχει ήδη διαγράψει αξιοσημείωτη πορεία στις κουζίνες. Πλέον απέκτησε τη δική της στο Κολωνάκι και προσφέρει ζυμαρικά και σάλτσες με ελληνικά προϊόντα, συνταγές που φτιάχνονται εξ ολοκλήρου στο χέρι και έχουν αξέχαστη μυρωδιά.

Στη Γερμανία «ταξιδεύει» το γάλα γαϊδούρας της Φάρμας Μετσόβου.

Με νέα προϊόντα στην ελληνική αγορά τον Μάρτιο και τέλη καλοκαιριού.

Στο Choureal φτιάχνουμε το προφιτερόλ μας όπως θέλουμε

Έχοντας κάνει πρώτα επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, ένα ζαχαροπλαστείο επικεντρώνεται στα choux, τα γεμίζει με βελούδινη κρέμα πατισερί ή χειροποίητο παγωτό και όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια μας.

Δεν πάει το μυαλό σας από που είναι το καλύτερο τυρί του πλανήτη

Μια μικρή φάρμα των 12 αγελάδων κέρδισε 3.472 τυριά από ολόκληρο τον κόσμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τυριού.

Κάναμε τον γύρο του κόσμου τρώγοντας street food στο κέντρο της Αθήνας

Βρεθήκαμε σε 5 σημεία της Αθήνας που μας ταξιδεύουν με τις γεύσεις τους, με τον πιο ποιοτικό, νόστιμο και οικονομικό τρόπο.

Φαγητό στην Αθήνα: Όσα δοκιμάσαμε στο Κολωνάκι, τον Κεραμεικό και το Χαλάνδρι

Από χειροποίητα ζυμαρικά μοσχαρίσιο ραγού και αποδομημένη σπανακόπιτα μέχρι πιάτα που αναβαθμίζουν το φαγητό στη μπάρα και fusion γευστικών επιρροών από Χαβάη, Περού και Ιαπωνία.

Στο Κιλκίς, σε μια περιοχή 500 κατοίκων, «8 Γυναίκες» παράγουν το δικό τους νόστιμο γάλα

Τον τελευταίο χρόνο ίσως έχετε συναντήσει σε κάποιο ψυγείο το γάλα που παράγεται αποκλειστικά στο Γυναικόκαστρο, σ' έξι συγκεκριμένες φάρμες γυναικών που κάνουν αυτή τη δουλειά όλη τους τη ζωή.

Τρία χρόνια Νolan: It takes a crowd, it makes a family (ΒΙΝΤΕΟ)

Το εστιατόριο της Βουλής που παντρεύει στα πιάτα μας Ελλάδα και Ιαπωνία μέσα από τις δημιουργίες του Σωτήρη Κοντιζά σβήνει τα τρίτα του κεράκια και το γιορτάζει με ένα βίντεο αλλά κι ένα πάρτυ την Κυριακή 27 Ιανουαρίου.

Marika: Στην οδό Παλλάδος φτιάχνουν τάρτες με φοβερή ζύμη

Αλμυρές και γλυκές, οι τάρτες του Marika που εμφανίστηκε στην περιοχή του Ψυρρή είναι νόστιμες και πρωτότυπες, ιδανικές για ένα πρωινό ή δεκατιανό στο χέρι.

Γιατί τρώνε συνέχεια σφυρίδα στα επίσημα γεύματα;

Τα πολιτικά δείπνα κορυφής με καλεσμένους τους αρχηγούς κρατών δείχνουν να υποκύπτουν στην τυραννία της σφυρίδας. Τι διαφορετικό θα ετοίμαζε ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης του CTC σε μια ανάλογη περίπτωση;

Svejk: Μια αυθεντική τσέχικη γωνιά λειτουργεί από το 1982 στον Νέο Κόσμο

Διαθέτει εστιατόριο, μπυραρία και μια αυλή εμπνευσμένη από σταθμούς τρένων, ζυμώνει καθημερινά αφράτα κνεντλίκι που είναι απαραίτητο συνοδευτικό για όλα αυτά τα πιάτα με κρέας που χαρακτηρίζουν την γευστική παράδοση της κεντροευρωπαϊκής χώρας.

Πώς Έγιναν τα Εξάρχεια η «Πιο Vegan Γειτονιά» της Αθήνας…

Στον «πλανήτη Εξάρχεια» ανθίζει η νέα τάση που ξεκινάει από τη διατροφή κι αποτελεί μια ολόκληρη φιλοσοφία, έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Η Ζωή Παρασίδη μπήκε στους χώρους που διαμορφώνουν τη νέα πλευρά της πιο ανήσυχης αθηναϊκής γειτονιάς.

Πώς καταλαβαίνουμε τα Χριστούγεννα;

Και δώρο μια συνταγή για καραμέλες βουτύρου...

Στην Cantina Bella θα βρείτε το πιο νόστιμο «σπιτικό» street food

Μία παρέα στο Κουκάκι επαναπροσδιορίζει το street food και βάζει τη δική της πινελιά σε αγαπημένα πιάτα.

Frater & Soror: Μόλις άνοιξε στο Παγκράτι η αδελφότητα του καλού φαγητού και του απολαυστικού τζιν με τόνικ

Μια νέα «τζιντονερία» και το υπόγειο ΦΒΚ κάνουν ακόμα πιο ντελικάτη την Πλατεία Προσκόπων.

Στο Kinjo το προτιμούν “raw like sushi”

Το νέο ασιατικό entry σε έναν μίνιμαλ χώρο στην γειτονιά των Βριλησσίων επαναδιαπραγματεύεται τις ιαπωνικές γεύσεις με δημιουργικές πινελιές από τα χέρια του σεφ Νίκου Πολιτάκου, και φεύγοντας θα σας κάνει να πείτε "Arigato".

Το Κίτρον Νάξου Βαλληνδρά είναι το δικό μας Αιγαιοπελαγίτικο λιμοντσέλο

Το εκλεκτό απόσταγμα από φύλλα κιτριάς παρασκευάζεται στο Χαλκί της Νάξου με την ίδια συνταγή από το 1896.

Μήπως ήρθε η ώρα να πίνουμε στα ξενοδοχεία;

Το JuJu bar restaurant μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο Divani Caravel και προσφέρει την οικειότητα του αγαπημένου σας μπαρ με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ενός χώρου που δεν ξέρεις ποιους θα συναντήσεις. Κι εξαιρετικό φαγητό (όχι μόνο) στην μπάρα...

Το πιο γλυκό τοπ 5 της χριστουγενιάτικης Θεσσαλονίκης

Μπήκαμε στην απολαυστική διαδικασία να ψάξουμε, να δοκιμάσουμε και να σας προτείνουμε.

Το καλύτερο δώρο για τις γιορτές το αξίζει ο φίλος και συνεργάτης σου

Κάποιες πρόχειρες σκέψεις που βγαίνουν μέσα από τα χρόνια στο γραφείο της Popaganda.

Βρήκαμε τους καλύτερους κουραμπιέδες και τα γευστικότερα μελομακάρονα της Αθήνας

Και όχι μόνο αυτά. Μια γλυκιά λίστα που σας λύνει τα χέρια για τις γιορτές που έρχονται.

Πίνεις χύμα τσίπουρο; Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις γι’ αυτό

Τσίπουρο ή τσιπουράκι, το αγαπημένο ποτό των Ελλήνων αναμετριέται με την παράδοσή του και απαιτεί την προσοχή σου. Τι συμβαίνει με το χύμα τσίπουρο και τι πρέπει να προσέξεις;

Πώς γίνεται ότι τρως στα TGI Fridays™ να είναι νόστιμο;

Δοκιμάσαμε τη νέα μπίρα IPA, τα νέα κοκτέιλ, τα καινούρια πιάτα και αναζητήσαμε την απάντηση στην ερώτηση του τίτλου.

Φαγητό και Ποτό στην Αθήνα: Έχουμε νέα από το Παγκράτι, το Μέγαρο Μουσικής και το Χαλάνδρι

Το Fuga έχει ετοιμάσει ένα κοσμοπολίτικο γαστρονομικό πρόγραμμα, το CHEFI Grill έχει τη σχάρα για πρωταγωνιστή, το ολοκαίνουριο Maraboo προσφέρει παγωτό από στραγγιστό γιαούρτι αλλά και vegan sorbet σοκολάτα.

Στην Κρήτη ταξιδάκι με “Το Μάννα” Τσατσαρωνάκη

Τα εμβληματικά κρητικά παξιμάδια, μια υπέροχη οικογένεια, ένα μοναδικό success story και ένα διήμερο στον Πλάτανο Κισσάμου με συνοδεία τις δημιουργίες του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Τρεις τύποι, μια φιλία που διαρκεί, ένα ποτήρι Cardhu και μια Popaganda

Τίποτα καλύτερο από τη φιλία που διαρκεί στο χρόνο, πόσο μάλλον αν αυτό συμβαίνει και στον εργασιακό σου χώρο.

Φαγητό και Ποτό στην Αθήνα: Τί καινούριο δοκιμάσαμε από το Κολωνάκι μέχρι το Χαϊδάρι!

Από ποτά με ιστορία στο εντυπωσιακό μπαρ του Zonars και τα πιο εκλεκτά steaks του κόσμου στο Magna Grecia Steak Bistro-Rotisserie μέχρι τη φρέσκια brunch πρόταση εκτός κέντρου, στο NoVeM.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.