silverthoyiem-34

«Δεν ξέρω τι να κάνω και τι να πω, δεν έχω ξανακάνει press conference» είπε γελώντας και ίσιωσε το σακάκι του αμήχανα απέναντι στους δημοσιογράφους που τον κοιτούσαν επίσης αμήχανα (για τελείως διαφορετικούς λόγους). Ο Sivert μας υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα νέα γραφεία της Νορβηγικής Πρεσβείας πίσω από το Χίλτον -μαζί με τον Νορβηγό Πρέσβη Mr Jørn Eugene Gjelstadγια να συζητήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν από τις δύο συναυλίες που θα δώσει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 2 Οκτωβρίου). Οι εμφανίσεις του στη χώρα μας -είτε ως μέλος των Madrugada είτε ως σόλο καλλιτέχνης- είναι ήδη πολλές και δεν έχει υπάρξει ούτε μία φορά που να μην έχουν γίνει sold out, αλλά ας μη γελιόμαστε, το όνειρο κάθε συχνού επισκέπτη-δημιουργού στη χώρα μας είναι το Ηρώδειο. Για άλλους ως σύμβολο καλλιτεχνικής καταξίωσης, για τον ίδιο ως μετάβαση σε έναν χώρο μυστήριο και μαγικό. «Θυμάμαι κάποια φορά που είχα πάει στην Ακρόπολη και κοίταξα το θέατρο από ψηλά και μαγεύτηκα. Ήταν η πρώτη φορά που το αντίκρισα σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια».

Κάπως έτσι άρχισε να πλάθεται η ιδέα στο μυαλό του και φτάσαμε στο σήμερα. Στο Ηρώδειο, εκτός από την μπάντα του, θα τον συνοδεύσει και ένα κουαρτέτο εγχόρδων αλλά και η Marie Munroe με την οποία έχει συνεργαστεί στο τελευταίο του άλμπουμ. Όταν τον ρώτησα αν το σετ πρόκειται να είναι πιο ακουστικό, μου απάντησε: «Δεν θα έλεγα πιο ακουστικό, απλώς θα συμπεριλάβουμε περισσότερες μπαλάντες». Με απλά λόγια, κανείς δεν θα φύγει με μη σηκωμένη τρίχα από εκεί απόψε.

Ο Sivert mε το Νορβηγό Πρέσβη.

Ο Sivert mε το Νορβηγό Πρέσβη.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες που σας ενδιαφέρουν είναι οι εξής: Οι ώρες προσέλευσης και διεξαγωγής των συναυλιών θα τηρηθούν αυστηρά. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 και οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:00. Μετά την έναρξη δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο (όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα στο Ηρώδειο). Όσοι διαθέτουν εισιτήρια για το ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ θα πρέπει να προσέλθουν νωρίς στα ταμεία του θεάτρου για να τα ανταλλάξουν με αριθμημένες θέσεις. Εχθές το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι μετά από την τελική καταμέτρηση είχαν μείνει ελάχιστα εισιτήρια για απόψε και λίγα περισσότερα για την Κυριακή, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από τους χώρους πώλησης ή το ταμείο του θεάτρου.

Τώρα αν δεν μπορείτε να αρκεστείτε στο συναυλιακό κομμάτι (και καλά κάνετε, είμαι γκρούπι και σας νιώθω), ο Sivert θα βρίσκεται σε διάφορα σημεία της πόλης τις επόμενες ημέρες για να σας συναντήσει. Πιο συγκεκριμένα:

Πέμπτη 29/9: After Show Party στο Dunkel Bar, Πανόρμου 117, Αμπελόκηποι.
Παρασκευή 30/9: Θα υπογράφει δίσκους και CD στο Reload Store, Πανεπιστημίου 54, Αθήνα.
Κυριακή 2/10: After Show Party στο Barrett, Πρωτογένους 11, Ψυρρή.

Σημείο προπώλησης: Ticket House, Πανεπιστημίου 43 (εντός στοάς). Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα (έως Παρασκευή 30/9), www.ticketpro.gr, www.tickethouse.gr).