Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΤΕΧΝΕΣ

Τα Κρουστά του Στρασβούργου θα ηχήσουν δυνατά

Το παγκοσμίου φήμης μουσικό σύνολο έρχεται στην Ελευσίνα, στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, σε μια ειδικά διαμορφωμένη συναυλία για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα
Τα Κρουστά του Στρασβούργου

Ώρα για να παρουσιαστεί το Μυστήριο 94 INVARIANT . Η 2023 Ελευσίς υποδέχεται τα διάσημα Κρουστά του Στρασβούργου σε ένα από τους πιο χαρακτηριστικούς και όμορφους χώρου της -θυμάσαι τους Stereo Nova; – στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια, και τους αφήνει ελεύθερους να βυθιστούν στους ήχους της παραδοξότητα τους. Η αλλιώς, να συνδυάσουν δύο από τα πιο φημισμένα τους προγράμματα,  τα Invariants και Okho.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 2023 Eleusis (@2023eleusis)

Το Invariants όπως διαβάζουμε προσεκτικά, είναι ένα πρόγραμμα για τρίο με κρουστά και πλήκτρα, διανθισμένο από τρεις τριο-σονάτες για εκκλησιαστικό όργανο του Johann-Sebastian Bach, το Rain Tree (1981) του Tōru Takemitsu και το Les Invariants (2021) του Michaël Levinas. Στο Okho, που γράφτηκε από τον Ιάννη Ξενάκη με την ευκαιρία της διακοσιοστής επετείου της Γαλλικής Επανάστασης, συμμετέχουν τρεις μουσικοί τυμπάνων τζέμπε επιτυγχάνοντας μια σπάνια ισορροπία μεταξύ του σπλαχνικού και του εγκεφαλικού, δημιουργώντας ένα είδος φυλετικού μοντερνισμού.

Τα Κρουστά του Στρασβούργου ιδρύθηκαν το 1962 και αποτελούν παγκοσμίου φήμης πρεσβευτές της μουσικής δημιουργίας. Το εξαιρετικό ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει  αριστουργήματα του 20ου αιώνα, δικές τους δημιουργίες, καθώς και περισσότερα από 350 μουσικά έργα που έχουν γραφεί ειδικά για αυτά. 60 χρόνια μετά την ίδρυσή τους, κι έχοντας τιμηθεί με περισσότερα από 30 διεθνή βραβεία, εξακολουθούν να καινοτομούν ταξιδεύοντας σε όλον τον κόσμο σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, στο Βερολίνο, την Οσάκα, την Περσέπολη, το Σίδνεϋ και τη Νέα Υόρκη.

Τα Κρουστά του Στρασβούργου
Τα Κρουστά του Στρασβούργου
α δΤα Κρουστά του Στρασβούργου
 
α δΤα Κρουστά του Στρασβούργου
Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΑισχύλειαΜουσική Εκτέλεση: Minh-Tâm Nguyen, Alexandre Esperet, Thibaut Weber
Τεχνική κάλυψη: Claude Mathia, Raffaele Renne
Διεύθυνση περιοδείας: Héloïse Cao
Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Φόρμιγξ – Χρήστος Τσενές
 Πότε: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
Χώρος: Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος, 5€ φοιτητικό, 65+, άνεργοι, ΑμεΑ & συνοδοί
Προπώληση εδώ
 
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.