Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΙΝΕΜΑ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Τομ Χάρντι για τα καλά και τα κακά της συνύπαρξης με έναν έξαλλο εξωγήινο στο Venom 2

Ο πρωταγωνιστής του υπερηρωικού σίκουελ βγάζει στη φόρα τα άπλυτα της σχέσης ενός απρόσμενου διδύμου: του δημοσιογράφου που μοιράζεται το σώμα του (και όχι μόνο) με ένα ον από άλλο πλανήτη.

Ο Tom Hardy ως Eddie Brock/Venom στο VENOM: LET THERE BE CARNAGE

“When I escape, there will be carnage,” απείλησε το δημοσιογράφο Έντι Μπροκ (Τομ Χάρντι) ο φυλακισμένος Κάσαντι (Γούντι Χάρελσον) στο τέλος του πρώτου Venom το 2018.

Με ένα χρόνο καθυστέρηση εξαιτίας της πανδημίας, η δυσοίωνη αυτή υπόσχεση πραγματοποιείται στο Venom 2 (ή Venom: Let There Be Carnage), την πρώτη αδιάσειστη εμπορική επιτυχία της μετα-πανδημικής εποχής στην Αμερική, με τον Χάρντι να επιστρέφει στον πιο ανέλπιστο διπλό ρόλο του (εκτός από δημοσιογράφος, είναι και ένας γιγάντιος εξωγήινος με ασταμάτητη όρεξη και καταστροφικά νεύρα) και τον Άντι Σέρκις, τον άνθρωπο που ενσάρκωσε μοναδικά το Γκόλουμ στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, να περνάει πίσω από την κάμερα για το σίκουελ.

Παρακάτω, ο Χάρντι εξηγεί σε βάθος τη διπλή σχέση του Έντι με τον Venom, αποκαλύπτει το πώς η νέα ταινία είναι μεγαλύτερη και καλύτερη από την πρώτη και αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μιας τρίτης ταινίας.

Για τη σύγκριση με την πρώτη ταινία:

«Υπάρχουν απίστευτες σκηνές δράσης σε αυτή την ταινία. Για μένα, είναι πολύ πιο πλούσια από την πρώτη. Βασιστήκαμε στην προηγούμενη. Έχουμε αναπτύξει το χαρακτήρα και εδώ τον ‘σπρώχνουμε’ ως προς την ιστορία, με πλοκή, εισαγωγή υπέροχων νέων χαρακτήρων και εκμετάλλευση του υλικού και γενικά επενδύοντας σε αυτό που αγαπήσαμε από την πρώτη ταινία. Προσθέτουμε στοιχεία συγκίνησης και θεάματος με φανταστικές σκηνές που είναι εντελώς διαφορετικές από οτιδήποτε είδαμε στην πρώτη. Αυτή είναι μια νέα ταινία και ένας νέος κόσμος με νέους χαρακτήρες και νέες προκλήσεις».

Anne (Michelle Williams) και Eddie (Tom Hardy) στο VENOM: LET THERE BE CARNAGE

Για την απόλαυση του να παίζεις δύο χαρακτήρες ταυτόχρονα:

«Χαίρομαι να παίζω δύο διαφορετικά μέρη μιας ψυχής γιατί ο Venom και ο Έντι είναι ένα για μένα, απλώς διαφοροποιούνται από το γεγονός ότι ο ένας είναι το τέρας και ο άλλος είναι ο Έντι, αλλά βρίσκονται πάντα μέσα σε ένα άτομο. Είναι ενορχηστρωμένο εξ ολοκλήρου από το σενάριο και το σενάριο έχει δημιουργηθεί από έναν συγγραφέα που βρίσκεται στο τιμόνι από την αρχή, έτσι είναι πολύ διασκεδαστικό και θέλω απλώς να συνεχίσω την πρόκληση και να την πίεση ως τα άκρα και να βλέπω τι άλλο μπορώ να κάνω με αυτό».

Για τη συνύπαρξη Venom και Έντι:

«Νομίζω ότι κάποιες φορές δεν αντέχουν ο ένας τον άλλον. Είναι δύο άνθρωποι που πρέπει να ζήσουν μαζί σαν παντρεμένο ζευγάρι ή σαν σύντροφοι που ταλαιπωρούν ο ένας τον άλλον. Απλώς δεν λειτουργεί. Υπάρχουν στοιχεία του ενός που αρέσουν στον άλλον και πράγματα που δεν αρέσουν. Η προσπάθεια συγκράτησης αυτής της κατάστασης δεν είναι τόσο εύκολη όσο θα πίστευε ο Έντι. Τους βρίσκουμε στη δεύτερη ταινία να έχουν ζήσει μαζί για σημαντικό χρονικό διάστημα και τώρα είναι οδυνηρό και εκνευριστικό. Είναι ένα περίεργο ζευγάρι και ένας από αυτούς έχει εξαιρετική αυτοπεποίθηση αλλά δεν είναι από αυτό τον πλανήτη κι ο άλλος είναι από εδώ, αλλά είναι ένας νευρωτικός δειλός. Αυτό που νιώσαμε με το πρώτο ήταν ότι του δώσαμε μια συγκεκριμένη ποσότητα 80s ρετρό χιούμορ. Υπήρχε ένα στοιχείο έμπνευσης από ταινίες, μουσική και τεχνολογία με τις οποίες μεγαλώσαμε – B-movies του ’80 και του ’90 – και τις περιπέτειες και συγκινήσεις που έρχονται με τις μεγάλες σημερινές υπερηρωικές ταινίες. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, αλλά μας αρέσει να παίζουμε με την αποδόμησή τους. Νομίζω ότι αυτή είναι η υπογραφή μας. Μπορεί να είναι και τα δύο σκοτεινά – με έναν πραγματικά τρομακτικό σούπερ κακό στο Carnage – αλλά μπορεί επίσης να είναι αστείο και παιχνιδιάρικο, με τον Venom να προκαλεί χάος καθώς ετοιμάζει πρωινό στο διαμέρισμα του Έντι, για παράδειγμα. “Ο ένας είναι φανταστικό τέρας που μπορεί να κάνει απολύτως ό,τι θέλει να κάνει και να πει ό τι θέλει όποτε θέλει και τρώει κόσμο. Και τρώει και τρώει και έχει μια πελώρια όρεξη και συμβολίζει πολλά άλλα πράγματα. Προσωποποιεί την εξέγερση της θέλησης και έχει τεράστια όρεξη για ζωή. Και υπάρχει ένα πολύ πρωτόγονο στοιχείο σε αυτόν. Είναι σαν να προσπαθείς να δαμάσεις έναν ουρακοτάγκο που είναι ανάσκελα όλη την ώρα. Και αυτό που μου αρέσει είναι ότι όλα πρέπει να είναι κρυφά: ο Έντι πρέπει να προσπαθήσει να το κρατήσει μυστικό».

Για το συμπρωταγωνιστή του, Γούντι Χάρελσον:

«Ο Γούντι είναι ένας από τους πιο κουλ ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Ως άνθρωπος και ως ηθοποιός είναι απλά τρομερός και 100% αξιόπιστος σε ό,τι προσφέρει. Δεν υπάρχει κάτι που θα του πετάξεις και θα τον σοκάρει, έχει μια απάντηση, μια λύση σε όλα και έχει και μια ιστορία να πει. Ως καλλιτέχνης είναι απλά υπέροχος και ένας τόσο ευφυής, ταλαντούχος, παιχνιδιάρικος και δημιουργικός, οπότε χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι μαζί του. Θα μπορούσα να πω για όλο το καστ ότι είναι πραγματικά πολύ καλοί ηθοποιοί και φέρνουν πλούσια εμπειρία στην αφήγηση, με συμπόνια και παιχνιδιάρικο τρόπο. Μεγάλη ευχαρίστηση».

Ο Eddie (Tom Hardy, left) παίρνει συνέντευξη από τον Cletus (Woody Harrelson) στο VENOM: LET THERE BE CARNAGE

Για την ηχογράφηση της φωνής του Venom:

«Ηχογραφούμε τη σκηνή με μένα ως Venom και επιλέγουμε την ατάκα που μας αρέσει και στη συνέχεια παίζω τη σκηνή με ένα συνεργάτη – τον ηχολήπτη Πάτρικ [Άντερσον] – ο οποίος στη συνέχεια παίρνει όλο το διάλογο με τη σειρά και μετά (και δεν είμαι πραγματικά σίγουρος πώς το κάνει, αλλά φαντάζομαι ότι είναι έτσι) πατάει το κουμπί τη στιγμή της ατάκας που του δίνω ως Έντι».

Για την ευθύνη απέναντι στους φαν:

«[Ο παραγωγός Άβι Άραντ] είναι λάτρης του Venom και έχει πρόσβαση σε κάθε κόμικ που υπάρχει, σε όλα τα είδη αναμνηστικών, και είναι ο ειδικός μας στο Venom. Επίσης, υπάρχουν πολλοί φαν του Venom με τους οποίους έχουμε διάλογο. Προφανώς κάνουμε μια ταινία που θα συνεχιστεί από την πρώτη και ελπίζουμε να κάνουμε μια τρίτη αν αυτό είναι που θέλει ο κόσμος. Έτσι, θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό όχι μόνο για να διατηρήσουμε στοιχεία που είναι αναγνωρίσιμα όχι μόνο στους φανατικούς, αλλά και να ωθήσουμε τους Venom προς ένα ευρύτερο κινηματογραφικό κοινό που ίσως δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Venom. Η δική μας εκδοχή του Venom είναι ένα μείγμα της δικής μας παιχνιδιάρικης φαντασίας, ενώ παράλληλα τιμούμε τα κόμικ στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας και κάνουμε μια ταινία κατάλληλη για εφηβικό κοινό, οπότε υπάρχουν κανόνες. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αντλήσουμε από κάθε πηγή και να εμφυσήσουμε με την αγάπη και φροντίδα το χαρακτήρα. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Για την επιστροφή όλης της ομάδας:

«Μια ομάδα ανθρώπων, μεγάλων ταλέντων, ενώθηκαν για να διασκεδάσουν πολύ με το δεύτερο επεισόδιο ενός franchise που ελπίζουμε ότι θα γίνει πολύ αγαπητό στο σύμπαν των ταινιών υπερηρώων και φαντασίας. Είμαστε πραγματικά περήφανοι γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι, κάπως αθόρυβα, είναι καλύτερο από το πρώτο. Και πραγματικά ανυπομονώ να το δουν όλοι σε μια μεγάλη οθόνη. Το κυριότερο είναι να μπορούν να διασκεδάσουν και οι έφηβοι και οι ενήλικες. Αυτοί οι χαρακτήρες είναι υπέροχοι, είναι τόσο ευέλικτοι και τόσο διασκεδαστικοί και προσφέρονται για ψυχαγωγία. Επομένως, πρόκειται για τον τρόπο ενορχήστρωσης της διασκέδασης εντός των κανόνων του παιχνιδιού. Έτσι, με ένα σκηνοθέτη σαν τον Άντι Σέρκις κι ένα διευθυντή φωτογραφίας σαν τον Μπομπ Ρίτσαρντσον (απίστευτος επαγγελματίας που έκανε εκπληκτικές ταινίες όπως το Platoon) ξέρεις ότι συνεργάζεσαι με σπουδαίους ανθρώπους. Ο Άντι έχει περάσει χρόνια μπροστά από την κάμερα καθώς και πίσω από αυτήν και έχει κάνει motion capture και animation και καταλαβαίνει την ιστορία και τις αποχρώσεις και τα φωνητικά τοπία. Είναι σπουδαίος ηθοποιός, εξαιρετικός σκηνοθέτης και αξιοπρεπής άνθρωπος. Ήταν τέλειος για να το σκηνοθετήσει και έκανε καταπληκτική δουλειά».

Για το bottom line του Venom:

«Όλα έχουν να κάνουν με το να καλέσεις το κοινό σε μια κινηματογραφική βόλτα και να απολαύσει τα ακροβατικά και τα εφέ που ανυψώνουν τους χαρακτήρες σε άλλο επίπεδο. Θέλουμε το κοινό να απολαμβάνει τη συγκίνηση του να βρίσκεται σε ένα οπτικό rollercoaster, να απολαύσει το ταξίδι και να αισθανθεί γεμάτο από τις άφθονες οπτικές εκπλήξεις. Το Venom είναι ένα από αυτούς τους τίτλους με τεράστιο εύρος, από την κωμωδία μέχρι το νατουραλισμό μέχρι τον απόλυτα αφηρημένο σουρεαλισμό μέχρι την απόλυτη χαρά. Υπάρχει και ηθική εκεί μέσα, επίσης. Είναι όλα εκεί».

Η ταινία Venom 2 κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.