Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΕΞΟΔΟΣ

Assyrtico Beer Garden: Οι αιγαιοπελαγίτικες μπύρες βρήκαν «το σπίτι τους» στη Σαντορίνη

Στο νησί με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα, η Λία Παπαδέα και ο Ιωάννης Δημητρίου δημιούργησαν ένα μαγαζί αφιερωμένο στις μικροζυθοποιίες των νησιών του Αιγαίου.
Assyrtico Beer Garden

Τα τελευταία χρόνια, στην παγκόσμια αγορά μπίρας παρατηρείται μια στροφή στην παραγωγή των λεγόμενων Craft Beers. Σε όλο τον κόσμο ξεπετάγονται μικροζυθοποιίες που παράγουν πιο περίπλοκες και ιδιαίτερες μπύρες για πιο «σοφιστικέ» ουρανίσκους. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε φυσικά να μείνει πίσω. Τα ελληνικά microbreweries πληθαίνουν συνεχώς και ανοίγουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσφέροντας όλες τις παγκόσμιες ποικιλίες μπύρας σε εξαιρετικές προσπάθειες.

Ακολουθώντας τις παγκόσμιες τάσεις, ένα πρώην εστιατόριο – τo σημερινό Assyrtico Coffee και Snack Bar στην καρδιά της Σαντορίνης – στεγάζει από φέτος το καλοκαίρι στον «κρυφό» του κήπο το Assyrtico Beer Garden.

Assyrtico Beer Garden

Η φιλοσοφία του Assyrtico, παλιότερα ως εστιατόριο και πλέον ως καφέ, ήταν και είναι να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν ελληνικά και τοπικά προιόντα στηρίζοντας τους Έλληνες μικροπαραγωγούς. Στο πλαίσιο αυτό γεννήθηκε και το Assyrtico Beer Garden με πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία. Σε αυτό το beer garden όλες οι μπύρες προέρχονται από μικροζυθοποιίες αιγαιοπελαγίτικων νησιών.

Στη δροσερή αυλή κάτω από τις τεράστιες φυστικιές και ελιές, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν Lagers, Weiss, Pilsners, IPAs, Pale Ales, Saison, Porter, Imperial Stouts και πολλές άλλες από 11 νησιά του Αιγαίου και μόνο.

«Είναι το πρώτο και μοναδικό beer garden στην Σαντορίνη», μας λένε ο Ιωάννης Δημητρίου και η Λία Παπαδέα και μας ταξιδέυουν στο μπλέ του Αιγαίου ξεκινώντας φυσικά απο την Σαντορίνη και τα κλασικά πλέον «γαϊδουράκια» (donkey beers) της Ζυθοποιείας Σαντορίνης καθώς και του νέου ζυθοποιείου Φτέλος με σήμα κατατεθέν την μπλε μαϊμού (Blue Monkey). Αλλά όχι μόνο. Ο κατάλογος έχει διαμορφωθεί διαλέγοντας τις πιο ξεχωριστές ετικέτες από το κάθε νησί για μια πραγματικά νέα γευστική εμπειρία.

Assyrtico Beer Garden

Η «κρουαζιέρα» ξεκινά από το βόρειο Αιγαίο και τη Σαμοθράκη με τον «Φονιά» (IPA), συνεχίζοντας με την καπνιστή “BBQ” και τη μοναδική στον κόσμο “Mastic Wheat” από τη Χίο, τα κορίτσια “Sedusa” και “Nissiopi” από την Sigri Brewery στην Λέσβο, την Ikariotissa με νερό πηγής από το νησί.

Περνώντας από τις Κυκλάδες δοκιμάζουμε την πολυταξιδεμένη “Nissos” από την Τήνο, τη Συριανή αρχόντισσα “Syra”, τις Παριανές “56 Ιsles” με το όνομά της ζυθοποιείας να προέρχεται από τα 56 μικρά και μεγάλα κυκλαδονήσια, και την “Κatsika” της γειτόνισσας Φολέγανδρου, ενώ το ταξίδι προς το παρόν κλείνει με τη χρυσαφένια Vap από τη Ρόδο και τις “Κρητικοπούλες” ετικέτες από τις ζυθοποιείες Νοtos και Σόλο.

Assyrtico Beer Garden

Φυσικά κάθε χρόνο η λίστα θα εμπλουτίζεται με επιπλέον μικροζυθοποιίες από άλλα νησιά και νέες ετικέτες από τα ήδη υπάρχοντα.

The breeze of the Aegean beers στο Assyrtico Beer Garden
Φηρά, Σαντορίνη – τηλ. 22860 22463
https://www.facebook.com/Assyrtico
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.