Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

Jesus Crust: Ο third wave φούρνος που φτιάχνει κόλλυβα σε παραλλαγή, φανουρόπιτα και ένα από τα καλύτερα ψωμιά της πόλης

Μία αρτοποιεία για την οποία αξίζει να πάτε μέχρι το Ψυχικό για να δοκιμάσετε τις φρεσκοφουρνισμένες λιχουδιές της και τον «άρτον ημών τον επιούσιον».
Jesus Crust

Η Ξανθή Σαραφιανού δεν είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό. Πριν χρόνια είχε κάνει ένα μεγάλο πέρασμα με επιτυχία από την ελληνική τηλεόραση και έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στην εστίαση (Malconi’s, Albion, κ.α),  αλλά είναι το νέο της project που δίνει χαρά στην ψυχούλα των ανθρώπων. Το κορίτσι πίσω από τον φούρνο τρίτης γενιάς που έχει ανοίξει εδώ και μερικούς μήνες στο Ψυχικό και ακούει στο όνομα Jesus Crust έφερε επιτέλους ένα boutique φούρνο που ετοιμάζει πραγματικό ψωμί με προζύμι στο Βόρεια Προάστια σαν και αυτούς που είχαν τη χαρά να απολαμβάνουν οι γειτονιές του κέντρου.

Αφού δοκιμάσαμε τους λίγους κωδικούς που έχει ο φούρνος και δυσκολευτήκαμε να αποφασίσουμε ποιος μας αρέσει περισσότερο, μιλήσαμε μαζί της για το νέο της γαστρονομικό πόνημα που αλλάζει το πρόσωπο του πιο κεντρικού σημείου στο Ψυχικό. Ένα πέρασμα για μία δοκιμή μετά την ανάγνωση της κουβέντας μας από το Jesus Crust αρκεί για να αναφωνήσετε και εσείς “Αγαπάτε Αλλήλους”.

Jesus Crust Ψυχικό

Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε το Jesus Crust;

Ο σεφ-συνεργάτης μου Γιώργος Νούσιας ξεκίνησε να ασχολείται με τις νέες τεχνικές για ψωμί με προζύμι και μου έφερνε να δοκιμάζω. Τα τελευταία χρόνια δεν έτρωγα ψωμί, παρά μόνο σε κάποιο χωριό, σε μια εκδρομή, ζεστό μόλις είχε βγει από το φούρνο. Το ψωμί που δοκίμαζα με έβαλε σε σκέψεις για την γειτονιά μου, που, παρόλο που έχει απαιτητικό κοινό, διέθετε μόνο αλυσίδες με κατεψυγμένα. Έτσι κάπως μου μπήκε η ιδέα και δαπάνησα δυόμισι χρόνια για να μπορέσω να βρω μαγαζί με άδεια για παρασκευαστήριο.

Τι κάνει ένα ψωμί καλό τελικά και ποιο είναι το μυστικό πίσω από τις νόστιμες δημιουργίες σας;

Το προζύμι σίγουρα δίνει άλλη αίσθηση στο ψωμί… του κρατάει την υγρασία, το συντηρεί και συνάμα είναι και πάρα πολύ υγιεινό για τον οργανισμό αφού κάνει συνεχώς ζυμώσεις.

Ποια είναι η φιλοσοφία του Jesus Crust;

Το μυστικό; Πολύ καλής ποιότητας άλευρα, καλό προζύμι, πολύ καλά διπλώματα στο ζυμάρι και σωστή ψυχρή ωρίμανση από 24-36 ώρες. Θα ακουστώ γραφική, αλλά το σημαντικότερο είναι η αγάπη και το μεράκι του τεχνίτη. Να γεύεσαι προϊόντα που θα έκανε η μαμά, η γιαγιά η οικογένεια σου, «σπιτικό» προϊόν. Γι’ αυτό και οι λίγοι και καλοί κωδικοί, η ανθρώπινη προσέγγιση και το ενδιαφέρον προς τον πελάτη (κάθε ένας με τα καλά του και τα κακά του είναι ξεχωριστός). Άλλωστε το μότο μας είναι «αγαπάτε αλλήλους»!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jesus Crust (@jesuscrust_bakery)

Jesus Crust

Ποιο είναι το προϊόν που ξεπουλάει πρώτο κάθε μέρα;

Ειλικρινά δεν υπάρχει κάποια σταθερά στο πώς πουλάνε τα προϊόντα. Κάθε μέρα έχει και άλλο πρωταγωνιστή… όλα έχουν πάντως τους φανατικούς τους.

Πώς ενσωματώθηκε ο φούρνος στη γειτονιά και πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σας;

Η γειτονιά αγκάλιασε το εγχείρημα και πιστεύω πως αναγνώρισε τη διαφορετικότητα, τόσο στο προϊόν όσο και στο στήσιμο. Όσον αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις, για εμένα είναι το Α και το Ω, η οικογενειακή και φιλική προσέγγιση προς τον πελάτη. Ο χρόνος που του διαθέτουμε για να τον ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες και τον τρόπο συντήρησης του προϊόντος που παίρνει είναι για εμένα κανόνας. Αυτό συμβαίνει ανεξαιρέτως, ακόμα και σε μέρες που έχουμε ουρές.

Jesus Crust

Ποια είναι η διαφορά του Jesus Crust από τους άλλους φούρνους;

Το Jesus Crust είναι ένα mini new age bakery με λίγους κωδικούς προϊόντων και πάρα πολύ γεύση. Η παραγωγή είναι περιορισμένη και αυτό δεν θέλω να αλλάξει καθώς τις περισσότερες φορές αυξάνοντας την παραγωγή χάνεις την ποιότητα.

Ποιο είναι το πιο ξεχωριστό πράγμα που μπορεί να βρει κανείς στο Jesus Crust;

Θα έλεγα τα golden seeds (παραλλαγή στα κόλλυβα), που όμως για τους θερινούς μήνες θα τα αποσύρουμε για λόγους ασφαλείας, η φανουρόπιτα που είναι το βασικό μας κέικ (χωρίς αυγά και βούτυρο), το κάθε ένα ψωμί από τους 8 κωδικούς που διαθέτουμε και το special που είναι γεμιστό έκπληξη κάθε Σάββατο.

Jesus Crust

Πώς ανταποκρίνεστε στις διατροφικές ανάγκες των πελατών σας;

Προσέχουμε πάντα πολύ την πρώτη ύλη, που για εμένα είναι και το πιο σημαντικό, και τους κατευθύνουμε στην πώληση με βάσει τα γούστα του καθενός ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι.

Τι συναισθήματα θέλετε να προκαλούν τα προϊόντα σας στους ανθρώπους που τα γεύονται;

Τη ζεστασιά του σπιτικού εδέσματος, φτιαγμένο από τη γιαγιά ή τους γονείς του καθενός που απλά μπορούν εύκολα να το πάρουν από το παράθυρο μας καθημερινά.

Τι θα θέλατε να ξέρουν οι άνθρωποι για τον φούρνο Jesus Crust που δεν γνωρίζουν ήδη;

Ότι παίζουμε φανταστική μουσική. Πολλοί πελάτες το έχουν σχολιάσει… Η μουσική βοηθάει στην έμπνευση, όποτε και στο παρασκευαστήριο δουλεύουν με μουσική. Έχουμε πολύ χιούμορ, γελάμε, περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω! Να περιμένουν, θα υπάρχει και συνέχεια.

Jesus Crust, Σολωμού 9, Ψυχικό
Instagram: @jesuscrust_bakery
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.