Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

Στο Knave σερβίρουν ποτά bartenders και όχι mixologists

Το νέο στέκι στην Ασκληπιού στα Εξάρχεια θέλει να ξεχωρίσει για το τέλειο σερβίρισμά του σε όλους, τα καλά και όχι σύνθετα ποτά του και τη μουσική που φέρνει τον κόσμο ξανά και ξανά στα τραπέζια του και την μπάρα του. Γράφει ο Γιάννης Τσιούλης.
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου / FOSPHOTOS
Knave

O Λευτέρης Γεωργόπουλος, ο ​​Βαγγέλης Θανάσης και o Δημήτρης Μπούκουρης είναι τρεις άνθρωποι που ο καθένας έχει γράψει τη δική του ιστορία στην αθηναϊκή νύχτα και το όνομα τους βρίσκεται πίσω από ήδη πετυχημένα projects που άλλαξαν τη bar σκηνή της Αθήνας και της έδωσαν διεθνή χαρακτηρα, αλλά κυρίως την έκαναν να ξεφύγει από τις κλισεδούρες των 90s και των early 00s που πολυτέλεια και ποιότητα ήταν έννοιες συνώνυμες με την κιτς υπερβολή. Η τριανδρία αυτή της διασκέδασης συνεργάζεται τώρα σε ένα καινούργιο project στην οδό Ασκληπίου, τον αναπάντεχο δρόμο-στέκι που αναδείχθηκε μέσα από τις καραντίνες.

Για όσους είναι προχωρημένης ηλικίας σαν τον υποφαινόμενο οι δόξες του εξαρχειώτικου δρόμου με τους Κόκκους Καφέ και το Τραλαλά προ -σχεδόν- δεκαπενταετίας δεν προμήνυαν ότι θα υπάρξει εποχή που ο κόσμος θα ξαναγυρίσει σε αυτή την οδό για να διασκεδάζει, αλλά ποτέ μη λες ποτέ γιατί αυτό έχει ήδη συμβεί, δεδομένου ότι τα Σαββατόβραδα σχεδόν κλείνει ο δρόμος από την κοσμοσυρροή στα bar του δρόμου. Νέα προσθήκη σε αυτή την “πιάτσα” είναι το Knave, η πιο chill πρόταση για ανθρώπους που θέλουν απλά, αλλά όχι απλοϊκά ποτά και εκτιμούν τη χαλαρή, urban διασκέδαση χωρίς να πρέπει αγχωθούν να κάνουν μεταπτυχιακό στη χημεία για να μπορούν να διαβάσουν την κάρτα του μέρους που θα πιουν το ποτό τους.

Εμείς πήγαμε στο Knave και δοκιμάσαμε το πιο εξαιρετικά σερβιρισμένο gin tonic, όπως και μια σειρά από γευστικά cocktails που χαράσσονται στη γευστική μνήμη και μιλήσαμε με τον Βαγγέλη για το νέο του πόνημα στην αθηναϊκή νύχτα και προσεχώς και μέρα.

Knave

Τι σημαίνει Knave; Σημαίνει απατεώνας. Μας άρεσε σαν όνομα το crooks σαν όνομα, αλλά το Knave ήταν η επιλογή μας τελικά. Μας αρέσει που ο κόσμος μπαίνει στη διαδικασία να μάθει πώς προφέρεται και τι σημαίνει η λέξη. Σε κάνει να το θυμάσαι.

Γιατί να ανοίξετε bar στα Εξάρχεια τώρα; Ήταν τέλειο timing γιατί ήθελα να φέρω με την ομάδα μου ένα urban perfect serve bar στο κέντρο σε μία γειτονιά που χωράει και εμάς. Χαιρόμαστε που σερβίρουμε τον κόσμο της με το καλύτερο μας εαυτό. Θέλουμε να δίνουμε την αμέριστη προσοχή μας και αγάπη σε όλο το μωσαϊκό των ανθρώπων της γειτονιάς για να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες και το προϊόν μας στην πιο τέλεια εκδοχή του.

Γιατί βγαίνουν όλοι στην Ασκληπίου πια; Νομίζω πρέπει να ρωτήσουμε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος φτιάχνει πλέον τις δικές του αγορές. Ο κόσμος κάνει τα μαγαζιά και όχι το αντίστροφο. Ο κόσμος δεν χρειάζεται συστάσεις πλέον. Κάνει μόνο του τις επιλογές του.

Knave

Πριν ανοίξεις το Knave είδες τα άλλα μαγαζιά της γειτονιάς; Ναι και χάρηκα που όλα είναι διαφορετικά και υπάρχει κάτι για όλους. Κανείς δεν αντιγράφει κανέναν και αυτό αφήνει σε εμάς μια ελευθερία να εκφραστούμε.

Έχεις στο νου ένα συγκεκριμένο κοινό όταν ανοίγεις στο μαγαζί; Είναι ένας συνδυασμός από πολλές συνισταμένες. Είναι η εμπειρία που έχεις, τι κόσμο έχεις σερβίρει, οπότε είναι ένας συνδυασμός των μουσικών που σου αρέσουν, της εμπειρίας σου και πώς περνάει καλά ο κόσμος που είναι το Α και το Ω πάντα. Πρέπει να είσαι ειλικρινής στην προσωπικότητα σου όταν ανοίγεις ένα bar.

Τι μουσική παίζει, τι φαγητό φτιάχνει και τι ποτά σερβίρει το Knave; Ακόμα δεν σερβίρουμε φαγητό. Θα κάνουμε μια προσπάθεια από Σεπτέμβρη να ξεκινήσουμε την κουζίνα και να ανοίγουμε και πρωινές ώρες γιατί τώρα ανοίγουμε μόνο βράδυ. Οι μουσικές που παίζουμε διαμορφώνονται ακόμα. Δεν είμαστε του pop, του trash, του ελληνικού. Μας αρέσει να κινούμαστε πιο πολύ σε soul, jazz, funk, hip hop, oldskool house, bar μουσική με χαρακτήρα.

Knave

Είναι πλέον η (καλή) μουσική ο μοναδικός λόγος για να πάει κάποιος σε ένα bar; Σίγουρα. Υπάρχουν πολλά bar που το έχουν καταφέρει αυτό και ελπίζουμε και εμείς με τις επιλογές μας να το πετύχουμε. Υπάρχει κόσμος που του λείπει κάτι πιο ψαγμένο. Το κοινό έχει ανησυχίες και ψάχνεται πλέον στα ποτά του, στη μουσική του, και γενικά στην έξοδο του.

Ποια είναι η φιλοσοφία του καταλόγου σας; Το μενού είναι βασισμένο στη σάτιρα της ρίζας. Ότι δεν υπάρχουν ρίζες και δεν χρειάζεται να μένουμε σε αυτό. Όλα είναι μπλενταρισμένα, όλα είναι συνδυασμό με κάτι άλλο. Είναι mocking στο ancestry που λέμε και στο μενού. Δεν έχουμε πειράξει τις κλασικές γνωστές συνταγές που αγαπά ο κόσμος. Έχουμε φτιάξει ένα μενού πειράζοντας άλλες συνταγές που δεν είναι τόσο γνωστές και θέλαμε να τους δώσουμε νοστιμιά. Δεν θέλουμε να κουράσουμε τους ανθρώπους με πληροφορία. Θέλουμε οι άνθρωποι να περνάνε ωραία. Να μην κάνουν μαθήματα χημείας. Οι barmen μας είναι πλήρως ενημερωμένοι, αλλά δεν θέλουμε οι άνθρωποι να κουράζονται όταν παραγγέλνουν ένα ποτό.

Έχει φύγει από τη βότκα πορτοκάλι και το gin tonic το ελληνικό κοινό; Ναι πολύ καιρό τώρα. Το gin tonic όμως παραμένει το απόλυτο ποτό και στο Knave μπορεί να γευτεί κανείς το απόλυτο σερβίρισμα με όποιο gin και αν θέλει κάποιος.

Πόσο εξεζητημένες είναι οι απαιτήσεις του κοινού; Πάρα πολύ. Ένας barman πρέπει να έχει σφαιρικές γνώσεις και πολλοί πελάτες ψάχνονται πολύ με ένα αντικείμενο οπότε έχουν υπάρξει φορές που έχω μάθει από τους πελάτες μου. Το bar είναι μια δουλειά που μαθαίνεις δια ζώσης όσο τη κάνεις.

Barman ή mixologist; Εγώ είμαι barman. Υπάρχουν και mixologists. Σέβομαι τη δουλειά τους αλλά είναι άλλος κλάδος από το bartender. Είναι για πολύ πιο εξεζητημένο κοινό και δεν ξέρω πόσο χωράει σε μια αγορά σαν την Ελλάδα.

Είναι η Αθήνα bar capital, έχει ξεφύγει από το μπουζούκι και σπάσιμο πιάτων; Όχι, δεν έχει ξεφύγει, αλλά είναι ένα μέρος της κουλτούρας μας και καλά θα κάνουμε να το αποδεχτούμε. Πρέπει να υπάρχει και αυτό. Είναι μια επιλογή για να είναι υγιής αγορά.

Πες για την ομάδα. Τι φέρνει ο καθένας; Ο Δημήτρης Μπούκουρης φέρνει νεύρα και αγάπη από 15 χρονών. Είναι κολλητός μου και παίζουμε μουσική από μικροί. Ο Λευτέρης Γεωργόπουλος (Λέλος) μου φέρνει αυστηρότητα και θαλπωρή. Είναι το σωστό timing και το σωστό team για αυτό το project.

Πες μου για το design του χώρου. Ο Dreyk the Pirate σχεδιάσε την τοιχογραφία που δεσπόζει στον χώρο. Το design το ανέλαβε το Nine Design και αφεθήκαμε στα χέρια τους γιατί είναι επαγγελματίες.

Τι θα θεωρηθεί επιτυχία για σένα όσον αφορά στο Knave; Για μένα επιτυχία είναι να βλέπεις σε ένα χρόνο τους ανθρώπους που έρχονται ήδη συχνά στο bar. Σημαίνει κάτι κάνεις καλά.

Knave: Ασκληπίου 22, Εξάρχεια
knave_bar
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.