Vienna_austria

Η διαδικασία είναι απλή. Εξετάζονται μια λίστα από 450 πόλεις το Mercer, μας δίνει τις χώρες εκείνες που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους τους. Η διαλογή γίνεται με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

  • Πολιτικό περιβάλλον 
  • Οικονομικό περιβάλλον
  • Κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον
  • Ιατροφαρμακευτικές εκτιμήσεις 
  • Εκπαιδευτικό σύστημα
  • Δημόσιες Υπηρεσίες και Mέσα Mέσα Mεταφοράς
  • Τρόπους και μέρη αναψυχής
  • Καταναλωτικά αγαθά
  • Στέγαση 
  • Φυσικό περιβάλλον

Με βάση αυτά τα κριτήρια δημιουργήθηκε η λίστα των 23 κορυφαίων χωρών για να ζει κανείς.

23. Montreal, Canada: Είναι μια από τις πέντε Καναδικές πόλεις που κατάφεραν να μπουν στη λίστα· αποτελεί εμπορικό, τεχνολογικό και οικονομικό κέντρο.

22. Perth, Australia: Η Αυστραλία εν γένει είναι μια από τις χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής· η εν λόγω πόλη ξεχωρίζει για τις μεγάλες και ηλιόλουστες παραλίες της.

21. Luxembourg: Η μικρή Ευρωπαϊκή χώρα, που συνορεύει με τη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία είναι πολύ πλούσια και των επίπεδο των βίαιων εγκλημάτων είναι ιδιαιτέρως χαμηλό.

1024px-Luxemburg

20. Stockholm, Sweden: Θεωρείται μια από τις ιδανικότερες πόλεις να ζήσεις, λόγω τις ισορροπίας που προσφέρει σε θέματα εργασίας, ζωής, ασφάλειας και περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος.

19. Hamburg, Germany: Είναι κέντρο των media και της βιομηχανίας, ενώ προσφέρει στέγη στη δεύτερη παλαιότερη τράπεζα του κόσμου, την Berenberg Bank.

18. Ottawa, Canada: Θεωρείται η πόλη με το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο στον Καναδά και συμπεριλαμβάνεται στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO.

1024px-Ottawa_Elgin_Street_at_Queen

17. Toronto, Canada: Το Τορόντο είναι το οικονομικό κέντρο του Καναδά και συνεχώς προσπαθεί να αναβαθμίσει την πολιτιστική του ταυτότητα· κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα στην πόλη το διάσημο Toronto Film Festival.

16. Melbourne, Australia: Η Μελβούρνη είναι μια από τις καλύτερες χώρες όσον αφορά την εκπαίδευση, το σύστημα υγείας, την έρευνα και την εξέλιξη. 

15. Wellington, New Zealand: Είναι το πολιτικό κέντρο της χώρας και η δεύτερη διασημότερη πόλη. 

1024px-St_Matthew_In_The_City_Auckland

14. Bern, Switzerland: Θεωρείται η δεύτερη ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο. Έχει πλούσια αγροτική και παραδοσιακή οικονομία και έναν πολύ χαμηλό βαθμό ανεργίας.

13. Berlin, Germany: Η πρωτεύουσα της Γερμανίας προσφέρει μια τεράστια γκάμα επιλογών και δυνατοτήτων· από οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής σκοπιάς.

12. Amsterdam, Netherlands: Οικονομικό κέντρο της Ευρώπης – ιδιαιτέρως στην μετά Brexit εποχή – το Άμστερνταμ συνδυάζει εκπληκτικά την αστική ζωή με μια διάχυτη χαλαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Amsterdam,_the_Netherlands_-_Rapenburgwal

11. Sydney, Australia: Διαθέτοντας το 7% της οικονομίας της χώρας και με συνεχή ανάπτυξη και αναζήτηση στους τομείς του περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος και του πολιτισμού το Σίνδεϋ βρίσκεται ψηλά στη λίστα.

10. Basel, Switzerland: Μικρή πόλη με μόλις 165,000, το Μπάζελ συνδυάζει μια πολύ ισχυρή οικονομία και παράλληλα ένα μαγευτικό τοπία για να ζεις.

9. Copenhagen, Denmark: Μια πόλη που ανήκει στις πρώτες θέσεις της πρόσφατης λίστας με τις Ευτυχέστερες πόλεις του Κόσμου, προσφέρει μια εξαιρετική ισορροπία στο δίπολο εργασία-ζωή.

main

8. Geneva, Switzerland: Γνωστό και ως το διπλωματικό κέντρο, ο πληθυσμός είναι ιδιαιτέρως μορφωμένοι άνθρωποι ενώ είναι μια παρά πολύ ασφαλείς πόλη.

7. Frankfurt, Germany: Η Φρανκφούρτη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρο του κόσμου.

6. Dusseldorf, Germany: Η πόλη που καταφέρνει να συνδυάσει τέλεια και τα 10 κριτήρια του Mercer, είναι διάσημη για την βιομηχανία μόδας της και των τομέα των τεχνών.

5. Vancouver, Canada: Το Βανκούβερ είναι διάσημο για την πολιπολιτισμικότητά του, με το 52% του πληθυσμού να μην έχουν τα Αγγλικά ως πρώτη γλώσσα.

Vancouver_ib

4. Munich, Germany: Εξαιρετική ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της πόλης σύμφωνα με το Mercer.

3. Auckland, New Zealand: Σε κορυφαία θέση της λίστα η εν λόγω πόλη προσφέρει μια εξαιρετική ισορροπία ζωής, μεγάλο βαθμό ασφάλειας και ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

2. Zurich, Switzerland: Ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζήσεις αφού προσφέρει οικονομική ασφάλεια και υψηλό πολιτισμικό επίπεδο.

Zürich

1.Vienna, Austria: Πρώτη στη λίστα για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η Βιέννη βρίσκεται στην κορυφή των πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο. 

Πηγή: Business Insider