Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΤΑ TIPS

Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα επισκεφτείτε το καταπράσινο Μον Ρεπό

Κάντε τη βόλτα σας, δείτε το Μουσείο Παλαιόπολης, βουτήξτε στο υπέροχο Καρδάκι.

Το Μον Ρεπό, σε απόσταση περίπου τρία χλμ από την πόλη της Κέρκυρας, είναι ένα καταπράσινο κτήμα έκτασης 258 στρεμμάτων με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυτά, περίπου 2.000 διαφορετικά είδη από όλο τον κόσμο.

Μέσα στο κτήμα βρίσκεται το Μουσείο Παλαιόπολης, που στεγάζεται σε ένα μοναδικό, εντυπωσιακό ανάκτορο του 1831, που κτίστηκε από τον Άγγλο Ύπατο Αρμοστή των Ιονίων Νήσων Φρέντερικ Άνταμ. Μέσα στο κτήμα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Παλαιόπολης, πολύ κοντά στο μουσείο βρίσκονται τα ερείπια του μεγαλύτερου αρχαίου ναού της Κέρκυρας, ενώ επίσης κοντά θα δείτε και τον καλύτερα σωζόμενο αρχαίο ναό του νησιού.

Μη χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε μέχρι το Καρδάκι, μια μικρή, καταπράσινη παραλία.  Υπάρχει πέτρινη αποβάθρα που από εκεί βουτάς στα βαθιά, πράσινα νερά, είναι ήρεμα αν πας νωρίς το πρωί ή απόγευμα μετά τις 19:00 και είναι το μέρος που ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης έγραψε το ποίημα του «Λήθη» και όχι μόνο.

Μέσα στον Μον Ρεπό λειτουργεί και το θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» όπου τώρα το καλοκαίρι φιλοξενεί παραστάσεις και συναυλίες.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.