Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Παιχνίδι με τα υλικά και τη λεπτομέρεια, σ’ ένα διαμέρισμα 136τ.μ. στις Σέρρες

Στο "Sigma Apartment", όπως είναι το όνομα της κατοικίας που επιμελήθηκε το Normless Architecture Studio, οι ολόλευκες επιφάνειες έρχονται σε αντίθεση με τα σκουρόχρωμα υλικά, ενώ καθαρές γραμμές και γήινα χρώματα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ηρεμίας.
Φωτογραφίες: Γιώργος Σφακιανάκης
Σέρρες: Sigma Apartment - Normless Architecture Studio

Στις Σέρρες, στο κέντρο της πόλης, ένα ευρύχωρο διαμέρισμα 136 τ.μ. επανασχεδιάστηκε και αναδιαμορφώθηκε πλήρως, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ιδιοκτητών του.

Το Sigma Apartment, όπως είναι το όνομά του, βρίσκεται στον 4ο όροφο μιας τυπικής πολυκατοικίας της δεκαετίας του ’70, ενώ και η διάταξη των εσωτερικών του χώρων ακολουθούσε τις αρχές σχεδιασμού της περιόδου εκείνης. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Normless Architecture Studio κλήθηκε να το μετατρέψει σε ένα διαμέρισμα σε σύγχρονο ύφος, με λιτές και διαχρονικές γραμμές και έμφαση στα υλικά κατασκευής.

Πρόθεση του αρχιτεκτονικού γραφείου ήταν να προκύψουν χώροι με καθαρές γραμμές και γήινα χρώματα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ηρεμίας. Τα έντονα διακοσμητικά τελειώματα των οροφών, καθώς και ο συνδυασμός λακαριστών ταμπλαδωτών επιφανειών και δρύινων σκουρόχρωμων ξυλεπενδύσεων, προσδίδουν μια αίσθηση διαχρονικής πολυτέλειας στο διαμέρισμα, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα μια minimal αισθητική.

Σέρρες: Παιχνίδι με τα υλικά και τη λεπτομέρεια, σ' ένα διαμέρισμα 136τ.μ.

Στον χώρο του καθιστικού και της τραπεζαρίας οι λακαριστές ταμπλαδωτές κατασκευές και το ιδιαίτερο τραπέζι, το οποίο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο και κατασκευάστηκε από ακατέργαστο πωρόλιθο, προσδίδουν μια αίσθηση κομψότητας, ενώ η μεταλλική καμάρα της εισόδου και το γαλλικό ψαροκόκαλο του δαπέδου ολοκληρώνουν το σχεδιασμό του χώρου.

Η κουζίνα και το island, διαχωρίζονται από τον υπόλοιπο ενιαίο χώρο μέσω μιας χάραξης, η οποία αποτυπώνεται στο δάπεδο με την αλλαγή του υλικού, ενώ γίνεται ιδιαίτερα αισθητή χάρη στο γωνιακό συρόμενο διαχωριστικό το οποίο λειτουργεί ως φόντο για τον καναπέ του καθιστικού, ενώ παράλληλα μπορεί να απομονώσει διακριτικά το χώρο της κουζίνας.

Κυρίαρχες εδώ είναι οι ολόλευκες επιφάνειες οι οποίες έρχονται σε έντονη αντίθεση με τα σκουρόχρωμα υλικά στο δάπεδο και το island.

Σέρρες: Παιχνίδι με τα υλικά και τη λεπτομέρεια, σ' ένα διαμέρισμα 136τ.μ.
Σέρρες: Sigma Apartment - Normless Architecture Studio

Κύρια στοιχεία της διάταξης του χώρου αποτελούν η ενοποίηση της άλλοτε αποκομμένης κουζίνας με τον χώρο του καθιστικού και της τραπεζαρίας, καθώς και ο ξύλινος όγκος ο οποίος χαράσσεται περιμετρικά του κεντρικού φωταγωγού, ώστε να ενσωματώσει αποθηκευτικούς χώρους και το main μπάνιο της κατοικίας.

Στο κοινόχρηστο μπάνιο, το οποίο επιμελώς χάνεται στο εσωτερικού του κεντρικού ξύλινου box, ο μαρμάρινος χτιστός νιπτήρας συνδυάζεται αρμονικά με τις δρύινες επιφάνειες των επενδύσεων και των αποθηκευτικών χώρων, ενώ οι μαύρες μεταλλικές λεπτομέρειες και οι καθρέπτες έρχονται να συμπληρώσουν αρμονικά την εικόνα.

Σέρρες: Sigma Apartment - Normless Architecture Studio

Στον χώρο του master υπνοδωματίου, κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί το επενδυμένο με μπρονζέ καθρέπτη box, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται η ντουλάπα και το ensuite μπάνιο του ζευγαριού.

Αρχιτεκτονική μελέτη-Interior Design-Styling: Normless architecture studio
Τοποθεσία: Σέρρες – Τετραγωνικά: 136τμ – Χρόνος μελέτης: 2021
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.