Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Στο Παγκράτι, ένα διαμέρισμα των 70s εκσυγχρονίστηκε σε αρμονία με τη δυναμική της περιοχής

Η ομάδα του Fluo, architecture & design studio χάρισε στον χώρο έναν industrial χαρακτήρα, με τα δομικά στοιχεία, το ασπρόμαυρο μωσαϊκό και τις γήινες αποχρώσεις να πρωταγωνιστούν.
Φωτογραφίες: Panos Arvanitakis
Διαμέρισμα Παγκράτι Fluo, architecture & design studio

Στην καρδιά του Παγκρατίου, ένα τυπικό διαμέρισμα με έντονα στοιχεία της εποχής του ’70, ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου ισορροπώντας ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν και διατηρώντας έναν ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στο Καλλιμάρμαρο, την πυκνοκατοικημένη δόμηση, και τη σύγχρονη δυναμική της περιοχής.

Η αρχική κάτοψη της κατοικίας που σήμερα ονομάζεται “IRO”, χαρακτηριζόταν από μικρούς χώρους με πολλές πόρτες, διαφορετικά δάπεδα και ταπετσαρίες σε όλους τους τοίχους, που έκαναν το σπίτι να μοιάζει αρκετά μικρό.

Αναλαμβάνοντας τη μεταμόρφωση του διαμερίσματος των 90 τ.μ., η ομάδα του Fluo, architecture & design studio διατήρησε την αρχική μορφή στα δάπεδα και προέβη στην ενοποίηση των χώρων στους οποίους κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις και οι minimal γραμμές.

Διαμέρισμα Παγκράτι Fluo, architecture & design studio
Διαμέρισμα Παγκράτι Fluo, architecture & design studio

Στο νέο χώρο της κουζίνας, δημιουργήθηκε ένα ασπρόμαυρο μωσαϊκό με σύγχρονη όψη που συνδυάστηκε με το υπάρχον μάρμαρο Τήνου του σαλονιού. Τα δομικά στοιχεία παρέμειναν εμφανή, προσδίδοντας έναν industrial χαρακτήρα στο διαμέρισμα, και σε συνδυασμό με την κουζίνα που πρωτοστατεί στο χώρο – τόσο χρωματικά, όσο και σχηματικά – ο σχεδιασμός αποκτά μία σύγχρονη προσέγγιση.

Οι υπόλοιποι χώροι του σπιτιού ακολουθούν την ίδια λογική, με εναλλαγές του πράσινου και του μπορντό χρώματος. Οι παλιές πόρτες επαναχρησιμοποιούνται, καθώς και ο παλιός μαρμάρινος νιπτήρας του μπάνιου που αποκτά και πάλι ζωή.

Το παιδικό δωμάτιο του σπιτιού, διαμορφώθηκε με άξονα τη λειτουργικότητα και την απλότητα, η οποία εξασφαλίζει στους μικρούς κατοίκους του αρκετό διαθέσιμο χώρο για παιχνίδι. Το ξύλο κυριαρχεί στην ντουλάπα και στους «έξυπνους» αποθηκευτικούς χώρους του δωματίου.

Στο διαμέρισμα δημιουργούνται πολλοί αποθηκευτικοί χώροι που εξασφαλίζουν τη λειτουργικότητά του για τους ιδιοκτήτες του, ενώ το μεγάλο μπαλκόνι του γίνεται μια όαση πρασίνου που παρεμβάλλεται στην αστική πραγματικότητα της περιοχής.

Project Name: IRO – A 70’s apartment transformation in Pagrati
Architecture Firm: Fluo, Architecture and design studio           
Architects: Fei Maniati – Thalia Mihail
Interior designer: Christina Serrou
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.