Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Ξεκούμπωτα παντελόνια: η τάση της μόδας που επαναφέρουν οι νέοι

Ολοένα και περισσότεροι νέοι στους δρόμους “ξεχνούν” να κουμπώσουν τα παντελόνια τους και κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Τι συμβαίνει;

Αν δείτε μια νέα κοπέλα να κάνει βόλτα στο δρόμο, με το παντελόνι ξεκούμπωτο, μάλλον δεν θα πρέπει να το κάνετε θέμα αφού μπορεί να σας περάσει μέχρι και ανίδεο από μόδα. Η αγαπημένη συνήθεια του λαίμαργου θείου σας μετά το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και η συνήθης πρακτική των εγκύων να ξεκουμπώνουν το παντελόνι τους έχει γίνει για ακόμα μια φορά μόδα όπως χαρακτηριστικά βλέπουμε και στα φετινά Zara Black Friday.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μόδας το ξεκούμπωτο τζιν είναι μια τάση κάπου ανάμεσα στα ψηλόμεσα παντελόνια και την πλήρη επιστροφή στα χαμηλοκάβαλα κοψίματα.  Είναι κάτι που αντικατοπτρίζει τη γενική υστερία για το αν τα χαμηλοκάβαλα τζιν επιστρέφουν. Έτσι μπορούμε αν θέλουμε να επιλέξουμε κατευθείαν ένα παντελόνι με χαμηλό καβάλο ή αν δε νιώθουμε άνετα να κατεβάσουμε απλά το φερμουάρ στο ψηλόμεσο τζιν μας. Χαμηλώνουμε λοιπόν προς το παρόν μόνο το φερμουάρ και αργότερα βλέπουμε! 

Τι λένε οι νέοι

Η “γενική υστερία” μπορεί να είναι υπερβολική, αλλά η από καιρό προφητευόμενη επιστροφή όλων των σχετικών με το Y2K – συμπεριλαμβανομένης της κουλτούρας των πολύ φαρδιών γραμμών των διασήμων που συνδυάζονται με εξαιρετικά χαμηλές ζώνες – έχει προκαλέσει πολλή σύγχυση. Ρωτήσαμε τους πλέον αρμόδιους προκειμένου να μάθουμε αν πρόκειται για μια τάση που ήρθε για να μείνει. 

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι τα χαμηλοκάβαλα τζιν κολακεύουν μόνο έναν πολύ μικρό αριθμό γυναικών με πολύ επίπεδη κοιλιά. Ο τίτλος πάνω από ένα άρθρο της Vogue τον περασμένο Οκτώβριο έλεγε χαρακτηριστικά: “Παρακαλώ, μην επιστρέψουμε στα χαμηλοκάβαλα τζιν”. Αλλά μερικές γυναίκες που γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με μικρότερες καμπύλες αισθάνονται διαφορετικά: 

“Για άτομα που έχουν πιο ορθογώνιο σώμα, προσθέτει μια καμπύλη στους γοφούς και δίνει περισσότερο σχήμα κλεψύδρας”, είπε η Σοφία, 18, πρωτοετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά που σπουδάζει ναυτιλιακά. 

Η Αλεξάνδρα, 18, φοιτήτρια αρχιτεκτονικής επίσης στο πρώτο της έτος, είπε ότι το στυλ μπορεί να είναι προσβάσιμο σε ένα ευρύτερο φάσμα σωμάτων. “Πιστεύω ότι υπάρχει ένα νέο κύμα ανθρώπων που λένε: “Φόρεσε ό,τι θέλεις, οι καμπύλες είναι καλές, δεν χρειάζεται να έχεις επίπεδη κοιλιά για να φοράς ένα χαμηλόμεσο τζιν”. 

Η Κατερίνα, 25 ετών, που υιοθέτησε νωρίς το ξεκούμπωτο τζιν, συμφώνησε. “Αν φοράς οτιδήποτε με αυτοπεποίθηση, οι άνθρωποι που σε βλέπουν θα απορροφήσουν την ενέργειά σου με αυτοπεποίθηση και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι θα σκεφτούν: “Ουάου, είναι τέλειο!”. Πρόσθεσε επίσης ότι η νοσταλγία του Y2K ήταν ένα μεγάλο μέρος της απήχησης της τάσης. “Υπάρχει από το 2018 με ανθρώπους όπως η Bella Hadid και η Kendall Jenner με ξεκούμπωτα τζιν μέσα από τα οποία φαίνεται το εσώρουχό τους”.

Υπάρχει όμως και μια σύνδεση με ένα μεγαλύτερο ιστορικό τόξο αφού “θυμίζει περισσότερο τα αυθεντικά χαμηλοκάβαλα τζιν, που ήταν στη μόδα τη δεκαετία του 1960 με τους χίπις που έκοβαν τη μέση από τα τζιν τους με ψαλίδι” λέει η Τάνια 35 ετών στυλίστρια με σπουδές στο σχέδιο μόδας. “Το καλό με τα σημερινά ρούχα είναι πως μπορείς να τα προμηθευτείς σε τιμές που επιτρέπουν να τα κόψεις, να τα σκίσεις και να τα μεταποιήσεις όπως θες πριν τα φορέσεις χωρίς να λυπηθείς για τα χρήματα που έδωσες” συνεχίζει. 

Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια τάση που αφορά τους νέους που επαναστατούν, δημιουργούν και εμπνέουν τη μόδα. Άλλωστε πρόκειται για έναν κύκλο που όσα κάνουν οι νέοι γίνονται trend και στη συνέχεια τα trend καθιερώνονται επειδή τα ακολουθούν περισσότερο οι νέοι. 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.