Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaLIFE

«Για Πάντα Μαζί» – One month challenge: Αλλάζουμε συνήθειες σε 1 μήνα

Λένε πως μία συνήθεια για να εδραιωθεί χρειάζεται περίπου είκοσι με τριάντα ημέρες. Τι θα λέγατε λοιπόν εάν φέτος τον Μάρτιο βάζατε μία πρόκληση στον εαυτό σας;
Sponsored Content
«Για Πάντα Μαζί» - One month challenge / coca cola

Λένε πως μία συνήθεια για να εδραιωθεί χρειάζεται περίπου είκοσι με τριάντα ημέρες. Τι θα λέγατε λοιπόν εάν φέτος τον Μάρτιο βάζατε μία πρόκληση στον εαυτό σας; Να αντικαταστήσετε τρεις παλιές συνήθειες σας με τρεις νέες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σας και θα σας επιτρέψουν να βιώσετε νέες εμπειρίες.

Πρώτος στόχος είναι σίγουρα να γίνει η αρχή, αλλά απώτερος σκοπός είναι να θέσετε τις βάσεις για συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν πραγματικά την καθημερινότητά σας.

Challenge #1: Vegetarian για 1 μήνα

Η Σαρακοστή έχει ξεκινήσει και είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να δοκιμάσετε να εντάξετε στη διατροφή σας περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Έτσι, όχι μόνο θα φροντίσετε περισσότερο τον οργανισμό σας καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, αλλά θα έχετε και την ευκαιρία να ανακαλύψετε νέες, διαφορετικές συνταγές. Επιπλέον, μέσα από αυτή την προσπάθεια θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε πιο συνειδητές επιλογές στο φαγητό σας και να συμβάλλετε στη μείωση του food waste που αποτελεί ένα σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Challenge #2: Eco-friendly για 1 μήνα

Δοκιμάσετε να υιοθετήσετε για ένα μήνα ακόμα περισσότερες eco-friendly πρακτικές και να φροντίσετε με τον τρόπο αυτό το περιβάλλον. Δεν χρειάζεται από την αρχή της προσπάθειάς σας να θέσετε δύσκολους στόχους. Μπορείτε να ξεκινήσετε διασφαλίζοντας ότι κάθε μέρα ανακυκλώνετε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων που έχετε ήδη καταναλώσει. Μάλιστα, πλέον η διαδικασία της ανακύκλωσης γίνεται όλο και πιο εύκολη καθώς πολλές εταιρείες σχεδιάζουν τις συσκευασίες των προϊόντων τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούμε εύκολα να τα απορρίψουμε στους κατάλληλους κάδους ανακύκλωσης. Για παράδειγμα η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και  Coca-Cola Hellas) με όχημα το όραμά της «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» εξέλιξε πρόσφατα ακόμα περισσότερο τις συσκευασίες της και υιοθέτησε τα μη αποσπώμενα καπάκια. Με τον νέο σχεδιασμό 256 εκατομμύρια καπάκια παραμένουν προσαρτημένα στο δαχτυλίδι ασφαλείας του κάθε μπουκαλιού χαρίζοντας το τέλειο άνοιγμα και διευκολύνοντας τη διαδικασία της ανακύκλωσης, αφού πλέον καπάκι και μπουκάλι ανακυκλώνονται μαζί. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε ακόμα πιο ενεργά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, να μειώσουμε τα πλαστικά απορρίμματα που καταλήγουν στο περιβάλλον και να συμβάλλουμε στην προστασία του.  

«Για Πάντα Μαζί» - One month challenge / coca cola

Challenge #3: Γυμναστική για 1 μήνα

Ξεκινάτε και εσείς κάθε μήνα ή λίγο πριν το καλοκαίρι γυμναστική αλλά μετά από λίγες μέρες αισθάνεστε ότι αυτό δεν είναι τελικά για εσάς; Ίσως αυτό που λείπει για να μην τα παρατήσετε είναι ένας πιο συγκεκριμένος στόχος. Θέστε, λοιπόν, στον εαυτό σας την πρόκληση να ακολουθήσει πιστά κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής για ένα μήνα συνεχόμενα. Οι επιλογές που έχετε για να αθληθείτε είναι αμέτρητες. Από το να λάβετε μέρος σε ομαδικά προγράμματα στο γυμναστήριο της περιοχής σας μέχρι το να ασχοληθείτε ξανά με το άθλημα που κάνατε ως νέοι ή να ακολουθήσετε ένα online πρόγραμμα. Και για όσους έχουν μία έντονη καθημερινότητα και αναζητούν μέσα από τη γυμναστική την ηρεμία και την ισορροπία, προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα πρόγραμμα yoga ή pilates.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.