Samsung Galaxy Gear – ο καρπός της εξέλιξης

Στον καρπό του χεριού μας λοιπόν φαίνεται πώς η κορεατική εταιρεία οραματίστηκε πως θα καθίσει το επόμενο βήμα στη mobile τεχνολογία.

samsung-galaxy-gear

Πρόκειται για έναν φορητό (ή φορετό) υπολογιστή που λειτουργεί μόνο συνδυαστικά με το phablet (phone + tablet) Galaxy Note 3, καθώς και μερικά ακόμα προϊόντα της σειράς Galaxy του Κορεατικού κολοσσού.  Αποτελείται από λουράκι και ένα τετράγωνο “καντράν”, το οποίο αντικαθίσταται από μια οθόνη ανάλυσης 320 x 320, μια κάμερα ανάλυσης 1,9MP, ενώ στη θέση του μηχανισμού, υπάρχει ένας ισχυρός –δεδομένου του μεγέθους- μονοπύρηνος επεξεργαστής που τρέχει στα 800Mhz. Η συσκευή, που ανακοινώθηκε στις 4 του Σεπτέμβρη, συνδέεται με το phablet μέσω Bluetooth, διαθέτει χωρητικότητα 4 Gb και δίνει τη δυνατότητα να τραβάμε φωτογραφίες, βίντεο, να μιλάμε στο τηλέφωνο, να σερφάρουμε και να διαχειριζόμαστε την ηλεκτρονική μας αλληλογραφία.

Θα είναι διαθέσιμο για αγορά, σε 140 χώρες, από τις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ η τιμή έχει οριστεί στα 299 δολάρια.

XBOX One – Καλά Χριστούγεννα!

Xbox_One_console_and_controller

Με την ημερομηνία κυκλοφορίας του να έχει οριστεί για τα τέλη Νοεμβρίου και την τιμή να έχει κλείσει στα 500€, το καινούριο XBOX έρχεται με καλές περγαμηνές και ως προς τα specs. Τεράστια επεξεργαστική ισχύ από έναν 8πύρηνο επεξεργαστή, τερατώδη κάρτα γραφικών, 7,1 surround ήχο, δυνατότητα αναπαραγωγής DVD, Blu-Ray, και ενσωμάτωση του skype και πολλών ακόμα social δυνατοτήτων, ευκρίνεια 1080p, συνδεσιμότητα USB 3.0 το XBOX υπόσχεται να γίνει το κέντρο της διασκέδασης, στα ανά τον κόσμο σαλόνια & κρεβατοκάμαρες.

Βέβαια, στον αντίποδα των παραπάνω, υπάρχει η κριτική που ξεσήκωσαν τόσο η υποχρεωτική χρήση του εξωτερικού αξεσουάρ KINNECT (που μετατρέπει τον παίκτη, μέσω του σκαναρίσματος των κινήσεών του, σε χειριστήριο) όσο και η αδυναμία να παίξεις ενοικιαζόμενα ή δανεικά παιχνίδια.

Μη βιαστείς να πεις #fail. Πολλές εταιρείες παραγωγής videogames που επειδικτικά το αγνοούσαν, έχουν αρχίσει να κάνουν παπάδες σε prototypes.

PLAYSTATION 4 – Μπουρλότο!

sony-unveils-the-playstation-4-1

Κυκλοφορεί στις 29 Νοεμβρίου στην Ευρώπη στοχεύοντας στο Χριστουγεννιάτικο μποναμά και  έχει κρυμμένους πολλούς άσους κάτω από την τετράγωνη πανοπλία του!

Αφήνοντας πίσω τις πολύπλοκες αρχιτεκτονικές, το νέο Playstation, δείχνει να ‘ανοίγει’ ως σύστημα, με στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ταλαντούχους developers αλλά και να κάνει integrate όσο το δυνατόν πιο άμεσα με άλλες συσκευές όπως tablets και smartphones, δίνοντας έτσι τη social αμεσότητα που του έλειπε στο παρελθόν.

500 Gb σκληρός, οκταπύρηνος επεξεργαστής, τερατώδεις δυνατότητες επεξεργασίας γραφικών, ανάγνωση δίσκων Blu-Ray σε τριπλάσια ταχύτητα από το PS3, Wi-fi, και το φρεσκαρισμένο σχεδιαστικά χειριστήριο μαζί με τα υπόλοιπα προηγμένα αξεσουάρ του (όπως τo Playstation Camera) δημιουργούν ένα εκρηκτικό συνδυασμό ισχύος και συνδεσιμότητας που δεν θα αφήσει αδιάφορο κανέναν.