Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΤΑΞΙΔΙ

Ταξίδι στα Καρπάθια Όρη, το Κρυμμένο Μυστικό της Ευρώπης

Αν είσαι ο τύπος του φυσιολάτρη περιηγητή, σου έχουμε τα πάντα για τα Καρπάθια Όρη, την πιο παρθένα περιοχή της Ευρώπης.

Καρπάθια Όρη. Ξεκίνα αυτό το ταξίδι, σήμερα κιόλας!

Πρώτη σου κίνηση να πας πολύ ψηλά, εκεί που δεν πετάνε τα πουλιά αλλά πλανώνται νωχελικά χιλιάδες δορυφόροι και να κοιτάξεις τα Καρπάθια Όρη: Ένα τεράστιο τόξο, σχεδόν ημικυκλικό, μια καταπράσινη οροσειρά μήκους περίπου 1.500 χιλιομέτρων που αγκαλιάζει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη – η δεύτερη σε μήκος οροσειρά της μετά τα Σκανδιναβικά Όρη (μήκους 1.700 χλμ).

To Τόξο των Καρπαθίων

Τώρα, αν είσαι ο τύπος του φυσιολάτρη περιηγητή, ώρα για μια ομαλή προσγείωση στο αεροδρόμιο Bucharest Henri Coandă International Airport στο Otopeni της Ρουμανίας και το ταξίδι σου στα Καρπάθια αρχίζει και είναι οδικό. Υπάρχουν πολλά ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν ταξίδια από Ελλάδα στα αξιοθέατα της γύρω περιοχής, αλλά αξίζει να νοικιάσεις αυτοκίνητο για να σταματάς όπου και όσο θες. Αξίζει γιατί η περιοχή προσφέρεται όχι μόνο για τα σπουδαία αξιοθέατά της, που έχουν να κάνουν με Ιστορία και Πολιτισμό (όπως οι καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις Σιγκισοάρα και  Μπραζόβ, κάστρα όπως το Bran, το Κάστρο του Βλαντ Γ’ Τσέπες, του Παλουκωτή (Οθωμανών) aka Κόμη Δράκουλα και  τα υπέροχα ζωγραφιστά μοναστήρια της Μπουκοβίνα) αλλά και για την μοναδική φύση της. Μια φύση που -όπου επιτρέπεται- ενδείκνυται για πολλές φυσιολατρικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορειβασία, κατάβαση, ιππασία, παρατήρηση χλωρίδας και πανίδας κ.α.

To Μπραζόβ φωτογραφημένο από ψηλά

Θα κινηθούμε λοιπόν προς Βορρά διασχίζοντας το τόξο που δημιουργούν τα Ανατολικά Καρπάθια στην καρδιά της Ρουμανίας με πρώτο σταθμό το Μπραζόβ, την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, με το Κάστρο Πέλες, τα θερινά ανάκτορα των τελευταίων βασιλιάδων, τη Σινάια – το Μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπως το αποκαλούν- και το Μπραν, για να επισκεφθούμε το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, τον Πύργο του Βλαντ Τσέπες, γνωστού ως Κόμη Δράκουλα.

Το Κάστρο Bran

Συνεχίζουμε βορειοδυτικά προς Σιγκισοάρα, την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, διασχίζοντας τα Καρπάθια μέσα από μια υπέροχη διαδρομή. Ψηλές κορφές, απάτητα δάση, γάργαρα νερά και ορμητικά ποτάμια θα δώσουν στο ταξίδι μας μια νότα εξερεύνησης μιας και προχωράμε μέσα στην όχι και τόσο γνωστή και ταξιδεμένη μεριά της Ευρώπης.

Η όμορφη Σιγκισοάρα. Εδώ γεννήθηκε ο Κόμης Δράκουλας

Συνεχίζουμε βορειοανατολικά για να καταλήξουμε στην Μπουκοβίνα, τη «Γη των Θαυμάτων», με τα ζωγραφιστά μοναστήρια της –επίσης Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Ζωγραφισμένο μοναστήρι στην Μπουκοβίνα

Η Μπουκοβίνα θα είναι η είσοδός μας στα σύνορα μιας πραγματικά απάτητης περιοχής και του καλύτερα κρυμμένου μυστικού της Ευρώπης. Προχωράμε λίγο πιο δυτικά προς το Πανάτσι. Είμαστε σχεδόν στη μέση της οροσειράς, μια περιοχή όπου τα Καρπάθια χαρακτηρίζονται από υψηλά οροπέδια, άγρια φυσικά τοπία, απέραντες κοιλάδες γεμάτες αγριολούλουδα και κρυστάλλινα ρυάκια που διατρέχουν αειθαλή δάση. Σχεδόν το 1/3 από τα είδη χλωρίδας της Ευρώπης ευδοκιμούν στα Καρπάθια.

Παράλληλα, το απάτητο των δασών από τον άνθρωπο έχει δημιουργήσει ένα απέραντο φυσικό καταφύγιο για τον μεγαλύτερο πληθυσμό σαρκοφάγων ζώων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων λύκων, περίπου 10.000 καφέ αρκούδων, αιλουροειδών του είδους λύγκα αλλά και σπάνιων ειδών αγριοκάτσικου και πολλών χρυσαετών. Και νερά – πολλά νερά. Ιαματικά και μη, πάνω και κάτω από την παρθένα γη. Η Ρουμανία, και δη αυτή η περιοχή της, φημίζονται για τις πηγές τους – πρόκειται για το 1/3 του συνόλου των πηγών της Ευρώπης!

Χάρη στο απάτητο και την έλλειψη κάθε επιβαρυντικής για το περιβάλλον ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή, το νερό κατεβαίνει πεντακάθαρο στα έγκατα της γης. Εκεί συναντά τα ηφαιστειογενή πετρώματα που χαρακτηρίζουν την γεωμορφία των Καρπαθίων και υπόκειται σε φυσική ‘’διύλιση’’ για να πηγάσει ακόμα πιο πεντακάθαρο από τις πηγές της περιοχής.

Όπερ εγένετο AQUA Carpatica που επιτέλους ήρθε και στην Ελλάδα!

Τα νερά της περιοχής έχουν πλούσια ιστορία και αναγνωρισμένα οφέλη για την υγεία. Το AQUA Carpatica παραμένει αναλλοίωτο, αγνό και αμόλυντο. Χωρίς πρόσθετα, χωρίς ενισχυτικά γεύσης, χωρίς τεχνητό ανθρακικό νάτριο ή επεξεργασία, πηγάζοντας βαθιά μέσα από τα Καρπάθια Όρη, την αρχέγονη γη όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, το τελευταίο άγριο δάσος της Ευρώπης, ανέγγιχτο από τον πολιτισμό, τη γεωργία και τη βιομηχανία. Ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο.

Η αγνότητα και η γεύση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το AQUA Carpatica. Εκατομμύρια χρόνια ηφαιστειακής δραστηριότητας έχουν απαλλάξει τις πηγές από ρύπους, χαρίζοντας στο νερό τους την απαράμιλλη, μοναδική του γεύση και κάνοντάς το, το μόνο εμφιαλωμένο νέρο χωρίς νιτρικά. Γιατί είναι αυτό καλό; Άγευστα, άχρωμα και άοσμα, τα νιτρικά άλατα, που χρησιμοποιούνται κυρίως στα λιπάσματα και γεωργικά φάρμακα, απορροφώνται μερικώς από τις ρίζες των φυτών. Ωστόσο, η υπερβολική τους χρήση μολύνει τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες και κατ’ επέκταση υπάρχουν σαν ίχνη στο νερό που πίνουμε. Τα νιτρικά άλατα είναι ισχυρά οξειδωτικά, επιβλαβή για τον άνθρωπο. Έρευνες αποδεικνύουν ότι έχουν βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία, τόσο βραχυχρόνιες όσο και μακροχρόνιες.

Το AQUA Carpatica κυκλοφορεί σε τρεις μορφές:

  1. το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό με ΜΗΔΕΝ ΝΙΤΡΙΚΑ
  2. το Φυσικό Μεταλλικό Νερό με ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝ Νιτρικά
  3. το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Kidsμε Καπάκι Ασφαλείας Ειδικά Σχεδιασμένο για Νήπια

Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο, γεγονός που οφείλεται στα αρχαία, υπόγεια ηφαίστεια. Κάτω από την επιφάνεια της γης, σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα, ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας στο AQUA Carpatica τις μοναδικές, φυσικές φυσαλίδες του. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica πηγάζει από την προστατευόμενη πηγή Paltinis και εμφιαλώνεται περιβαλλοντικά υπεύθυνα.

Καρπάθια: Νερά και Πηγές Παντού

To Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica πηγάζει από την προστατευόμενη πηγή Bajenaru και συλλέγεται υπεύθυνα από την πηγή, προκειμένου να διατηρεί αναλλοίωτη την ιδανική του αναλογία σε μέταλλα, το ισορροπημένο pH και την απαράμιλλη, αγνή γεύση του.

Μπορείς να μείνεις μερικές μέρες είτε στην Μπουκοβίνα είτε στο Πανάτσι, κοντά στις πηγές, απολαμβάνοντας την ησυχία και την ηρεμία της περιοχής, περπατώντας στις παρυφές του δάσους στους πρόποδες των βουνών, χαζεύοντας τους αετούς να πετάνε ψηλά στον ουρανό, ακούγοντας το θρόισμα των αγριολούλουδων και το κελάρισμα των νερών.

Σπιτάκι που ενοικιάζεται στο Panaci, στους πρόποδες των Καρπαθίων.

Κι όταν γυρίσεις πίσω στην πατρίδα, ξέρεις ποιο νερό να επιλέγεις από τούδε και στο εξής. Και γιατί είναι φυσικό και υγιεινό και γιατί θα σου θυμίζει το ταξίδι στα Καρπάθια, το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της Ευρώπης: To AQUA Carpatica!

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.