Ενδεχομένως τα τελευταία 24ωρα να έχετε παρατηρήσει κάτω από φωτογραφίες, κείμενα, statuses και λοιπό περιεχόμενο στο Facebook, πως πλάι στις συνήθεις έξι αντιδράσεις, τα λεγόμενα reactions, καμαρώνει ξεχωρίζοντας ακόμα ένα. Ο λόγος για το pride”, το έβδομο reaction με τη χαρακτηριστική σημαία του ουράνιου τόξου που δημιούργησε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να γιορτάσει έτσι με τον τρόπο της τον μήνα που είναι αφιερωμένος στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚ κοινότητας.


Πώς όμως θα ξεκλειδώσετε την εν λόγω αντίδραση ώστε να τη χρησιμοποιήσετε αλληλεπιδρώντας με το υπόλοιπο περιεχόμενο του δικτύου; Το γεγονός πως κάποιοι μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν εξ αρχής και κάποιοι όχι, δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις. Ορισμένοι μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν το Facebook για ομοφοβία –αντί π.χ. να ψάξουν να δουν τι κάνουν λάθος. Εν πάση περιπτώσει, η διαδικασία είναι πανεύκολη και παίρνει –στην κυριολεξία- δύο «κλικ».

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι όντας συνδεδεμένοι στο Facebook, να επισκεφθείτε τη σελίδα LGBTQ@Facebook και να κάνετε ένα απλό like. Την επόμενη φορά που θα δοκιμάσετε να αντιδράσετε με κάποιο reaction σε κάτι που διαβάσατε στο δίκτυο, θα δείτε στη λίστα να έχει προστεθεί ακόμα ένα, το pride!

Τόσο δύσκολο ήταν…