Όσοι ασχολούνται με την μόδα, θα σου πουν ότι τα αξεσουάρ μπορούν να απογειώσουν ένα outfit. Την Κατερίνα Ροδοπούλου όμως, δεν την απασχολεί η μόδα. Θέλει τα κοσμήματα που φτιάχνει για το brand της, The Art of Turtle, να μένουν στο χρόνο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν φτιάχνει καινούριες συλλογές κάθε φορά που αλλάζουν οι σεζόν, αλλά έχει δυο μόνιμες, την“Balance of Elements” και την “Constellations”, τις οποίες εμπλουτίζει κάθε φορά με καινούρια σχέδια, που φτιάχνει από την αρχή ως το τέλος η ίδια.

Αγαπημένο της υλικό το ασήμι και ο ορείχαλκος που φαίνεται να δένουν τέλεια με τους ελέφαντες και τις χελώνες που απεικονίζουν οι δημιουργίες της. Το The Art of Turtle δεν είναι ένα συνηθισμένο brand κοσμημάτων. Από πίσω κρύβεται μια φιλοσοφία που ταξιδεύει ανά τις χιλιετίες και συμβολισμοί που μπορούν πολύ εύκολα να κολλήσουν στην ιδεολογία αλλά και την φιλοσοφία του καθενός μας.

Στην συλλογή “Balance of Elements”, τα πέντε στοιχεία της φύσης, Γη-Νερό-Αέρας-Φωτιά-Αιθέρας, αποτυπώνονται μέσα από πέντε διαφορετικά ζώα. Το κολίμπρι, ο ελέφαντας, η σαλαμάνδρα, ο ιππόκαμπος και η χελώνα, ξαφνικά βρίσκονται πάνω σε σκουλαρίκια, κολιέ και δαχτυλίδια, έτοιμα να κατακτήσουν το outfit σας, αλλά και να κάνουν τους γύρω σας να αναρωτιούνται πως μπορούν να τα αποκτήσουν κι αυτοί.

Η απάντηση είναι εύκολη. Με μια βόλτα ως την πίσω μεριά της Ακρόπολης, στην οδό Παρθενώνος για την ακρίβεια, όπου η Κατερίνα έχει το εργαστήρι της. Εκεί είναι που παίρνουν ζωή τα σχέδια που πρώτα αποτυπώνει σε χαρτί, αφού εκτός από αργυροχρυσοχοϊα και γλυπτική, έχει σπουδάσει και σχέδιο τέχνης. Ένας μικρός χώρος που σε προσκαλεί να μπεις μέσα και να ανακαλύψεις τον θαυμαστό κόσμο των κοσμημάτων της Κατερίνας Ροδοπούλου. Αλλά ακόμα κι αν δεν μπορείτε να πάτε μέχρι την οδό Παρθενώνος στον αριθμό 39, μια βόλτα στην ιστοσελίδα The Art of Turtle, θα σας κάνει να καταλάβετε την μοναδικότητα των κοσμημάτων αυτών, από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Διακριτικά ή και όχι τόσο δαχτυλίδια, κρεμαστά σκουλαρίκια και μεγάλα κολιέ και περιδέραια είναι λίγα μόνο από τα κομμάτια που κοσμούν την βιτρίνα και τα ράφια του The Art of Turtle.

Στη συλλογή “Constellations” συναντάμε 12 ζωδιακούς αστερισμούς και επιπλέον τον Οφιούχο, την Κασσιόπεια, τον Ωρίωνα και την Μικρή και Μεγάλη Άρκτο. Τα κομμμάτια αυτά είναι ιδανικά και για δώρα σε αγαπημένα σας πρόσωπα, αφού μπορούν να σημαίνουν κάτι πολύ ξεχωριστό για τον καθένα. Μάλιστα, αν ένα βράδυ βρεθείτε να περπατάτε κάπου στο κέντρο και ο ουρανός είναι γεμάτος αστέρια, μπορείτε να σηκώσετε το διάτρητο κολιέ σας και να βρείτε ακριβώς τον αστερισμό που αποτυπώνει.

Κάθε κομμάτι που φτιάχνει στο εργαστήριό της η Κατερίνα Ροδοπούλου, κρύβει κι έναν μύθο από πίσω του, μιας και μεγάλη έμπνευση για εκείνη, εκτός από την φύση, αποτελούν και οι αρχαίοι πολιτισμοί, όπως είναι αυτοί των Ίνκας και των Μάγιας ή ο ινδικός πολιτισμός. Τα διαχρονικά τους σύμβολα και μύθοι με όχημα τα The Art of Turtle φτάνουν αβίαστα στον 21ο αιώνα.

Εκτός όμως από τις δυο μόνιμες συλλογές που έχει ήδη δημιουργήσει η Κατερίνα, μπορεί πάντα να σας φτιάξει και κάτι αποκλειστικά για εσάς. Κάτι που θα κοσμεί μόνο το δικό σας σώμα και κανενός άλλου. Με μια απλή συνάντηση και συζήτηση μαζί της, μπορεί να δημιουργήσει ένα custom made κόσμημα, έτσι ακριβώς όπως το ονειρεύεστε.

Μίνιμαλ αλλά και επιβλητικά ταυτόχρονα, τα The Art of Turtle δεν ακολουθούν τις επιταγές της μόδας, αλλά χαράσσουν έναν δικό τους μοναδικό αισθητικό δρόμο. Δημιουργούν σε αυτόν που τα φοράει αλλά και σε όποιον τα θαυμάζει μια αίσθηση διαχρονικότητας, η οποία ξεπερνά την ομοιογένεια που πολλές φορές επιτάσσουν, τα όσα βλέπουμε σε πασαρέλες και περιοδικά.

The Art of Turtle: Παρθενώνος 39, Αθήνα Τηλέφωνο:  21 6700 2405
Facebook: The Art of Turtle
Instagram: the_art_of_turtle
Website: www.artofturtle.com