Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Βαρότσος

Το στυλ είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μας κάνουν να γυρνάμε το κεφάλι αναρωτώμενοι τι είναι αυτό που φοράνε και που μπορούμε να τα βρούμε κι εμείς. Τέτοιες αντιδράσεις προκαλούν συνήθως και τα Sneak Aces. Ρούχα που χαρίζουν αυτοπεποίθηση και άνεση, χωρίς όμως ποτέ να είναι βαρετά.

Έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους σαν brand στην ελληνική αγορά το 2010 μέσω e-shop, κάτι που θεωρούνταν πολύ πρωτοποριακό για την εποχή εκείνη για μια ελληνική εταιρεία, ενώ από το 2012 έχουν και φυσικό κατάστημα. Όπως λέει και ο ιδρυτής του brand, Νίκος Παρασκευάκης, «η ιδέα προήλθε καθαρά από δημιουργικότητα. Το όνομα Sneakaces αντιπροσώπευε στα 00’s ένα snowboard crew που είχα με φίλους και θέλοντας να μας ντύσω ώστε να έχουμε δικό μας χαρακτήρα και ταυτότητα ξεκίνησα να κάνω τα πρώτα tees και hoodies. Έτσι μια μέρα τους ανακοίνωσα ενώ τρώγαμε όλοι μαζί ότι θα το κάνω clothing brand. Φυσικά κανείς δεν το πίστεψε». Ο ίδιος προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στην δημιουργία ρούχων και αναβίωσε την οικογενειακή βιοτεχνία, που είχε πάψει να λειτουργεί το 2007.

Φωτογραφία: Πάνος Γεωργίου

Φωτογραφία: Πάνος Γεωργίου

Εκείνο που ξεχωρίζει τα Sneak Aces, εκτός από την μοναδικότητά τους, είναι και το γεγονός ότι έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο branding. «Θέλοντας να διαφοροποιηθούμε από την fast fashion σκηνή αλλά και από τον ανταγωνισμό ο οποίος κυρίως δουλεύει με έτοιμο ‘merch’ εμπόρευμα, εμείς δίνουμε βάση στην δημιουργία δικών μας πατρόν, στην χρήση ποιοτικών και ιδιαίτερων υφασμάτων και στην εφαρμογή νέων τεχνικών printing και embroidering», επισημαίνει ο Νίκος Παρασκευάκης. Τα Sneak Aces είναι ρούχα που θέλουν να είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των νέων ανθρώπων και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, o Νίκος Παρασκευάκης, αντλεί μεγάλη έμπνευση για τα σχέδιά του από προσωπικές στιγμές του και εμπειρίες τις οποίες βιώνει καθημερινά.

Φωτογραφία: Γιάννης Κουτσοποδιότης

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Βαρότσος

Φωτογραφία: Πάνος Γεωργίου

Δεν μένει μόνο εκεί όμως και ψάχνει συνεχώς τρόπους να εξελίσσει το brand. «Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η δημιουργία μίας premium σειράς που ετοιμάζουμε να βγάλουμε τον Δεκέμβριο και είναι αφιερωμένη στην Ακαδημία του Πλάτωνα. Aυτό μας ήρθε ως ιδέα με την ομάδα μου από την μετακόμιση της έδρας μας στην βάση που παράγουμε και δημιουργούμε όλα μας τα σχέδια, η οποία βρίσκεται στον ιστορικό Κολωνό και δίπλα στην Ακαδημία Πλάτωνος. Δύο περιοχές κακόφημες για το ευρύ κοινό αλλά μεγάλης αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας. Δεν θα μπορούσαμε να μην εμπνεόμαστε και να δημιουργούμε ρούχα και σχέδια με κουλτούρα αλλά και underground αισθητική αν δεν λαμβάναμε την ενέργεια της πόλης στο 100%».

O ιδρυτής του brand, Νίκος Παρασκευάκης. Φωτογραφία: Γιάννης Κουτσοποδιότης

Φωτογραφία: Γιάννης Κουτσοποδιότης

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Βαρότσος

Η φιλοσοφία της Sneakaces είναι συνυφασμένη με την street κουλτούρα και την αποκλειστική σύνδεση των προϊόντων της με τον κόσμο. «Δημιουργούμε προϊόντα τα οποία δεν αναπαράγονται ξανά και διατίθενται στον πελάτη μόνο από εμάς, θέλοντας να προσφέρουμε μία προσωπική εμπειρία στον καθένα ξεχωριστά». Στόχος των Sneak Aces είναι να προσφέρουν στην streetwear σκηνή φρέσκες ιδέες, δημιουργικό ανταγωνισμό και όχι αναμασημένες δουλειές από εταιρείες του εξωτερικού ή ακόμα και από εγχώρια brands. «Θεωρώ πως τα τελευταία 7 χρόνια η Sneakaces συμβάλει σε αυτό τολμώντας συνέχεια με διαφορετικά concepts και συλλογές αφυπνίζοντας εταιρείες/μαγαζιά του χώρου, ελπίζουμε στο μέλλον τα σχέδια μας να επηρεάσουν ακόμα πιο ευφάνταστα τον κόσμο της μόδας».

Sneak Aces, Μύλλερ 5, Αθήνα 104 44, Τηλέφωνο: 21 0675 3564