Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΤΑΞΙΔΙ

Ταξίδι στο Μέξικο Σίτι: Συνάντηση με τους φίλους στο πάρκο ένα ηλιόλουστο απόγευμα.

Δύο παιδικές φίλες με τα ρόλερ τους συναντιούνται κάποιο ηλιόλουστο απόγευμα σ' ένα σκέιτ παρκ στην άκρη της πόλης. Μια μητρόπολη όπως αυτή, διδάσκει να είσαι ταπεινός και ταυτόχρονα να οριοθετείς τον ζωτικό σου χώρο.
Φωτογραφίες και κείμενο: Bernard Steffin / FOSPHOTOS

Σαφώς, μια μεγάλη πόλη, όπως είναι το Μέξικο Σίτι, βάζει την σφραγίδα της στους δικούς της ανθρώπους. Η μοναδική θέα που έχει κάποιος, όταν φτάνει στα όρια της πόλης, είναι ένας απέραντος ωκεανός από αμέτρητα φώτα διάσπαρτα σε μια περίμετρο 50 χιλιομέτρων από το κέντρο της.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ένα πάρκο με καταπράσινα παρτέρια και ψηλά δέντρα είναι πράγμα σπάνιο και αποκλειστικά για λίγους σε μια μεγαλούπολη όπως αυτή και τελικά, ίσως ο καφές σ’ ένα τέτοιο πάρκο να μην συνεπαίρνει όλους το ίδιο.

Οι δύο παιδικές φίλες με τα ρόλερ τους συναντιούνται συχνά σε αυτό skate park στην άκρη της πόλης. Δεν έχει καφέ το πρόγραμμα, συνήθως μια μπύρα ή ένα ενεργειακό ποτό, όπως φρεσκοστυμμένο χυμό ανανά.

Το συγκεκριμένο πάρκο βρίσκεται κάτω από μια γέφυρα μεγάλου αυτοκινητόδρομου και τοποθετημένο στο κέντρο της, ενώ η κίνηση των οχημάτων από πάνω κι από το πλάι είναι τρομακτική, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ποδήλατα, φορτηγά,  απίστευτος ο θόρυβος στ’ αυτιά σου..

Βρίσκεται πολύ κοντά στους σταθμούς του μετρό της μπλε γραμμής, της πράσινης γραμμής και φυσικά η ροζ γραμμή δεν είναι πολύ μακριά κι αυτή.. Καλύτερα κάποιος να έρθει στο πάρκο το απόγευμα, όχι μόνο γιατί το φως είναι πιο όμορφο, αλλά και γιατί έχει λιγότερο κόσμο και είναι λιγότερο επικίνδυνο!

Τα ρόλερ φυσικά πρέπει να ρυθμιστούν κατάλληλα, ένα skate park έχει άλλες απαιτήσεις από ότι ο δρόμος ή τα κλειστά γήπεδα. Ευτυχώς οι δύο φιλενάδες είναι “mecano”, δηλαδή «φτιάχνουν» μόνες τους τα πατίνια με τα δικά τους εργαλεία.

Επίσης, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μοιραστούν το χώρο με ριψοκίνδυνους ποδηλάτες και άλλους σκεϊτάδες. Όλοι τελικά προσπαθούν σκληρά για μια εντυπωσιακή φιγούρα.

Αν μια μητρόπολη 30 και περισσότερων εκατομμυρίων κατοίκων διδάσκει κάτι, είναι να είσαι ταπεινός και ταυτόχρονα να οριοθετείς και να προστατεύεις το ζωτικό σημείο σου.

             

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.