Η πρόοδος που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια το Google Maps είναι άξια συγχαρητηρίων. Η πλατφόρμα, βλέπετε, δεν έχει εμπλουτιστεί απλά με τόσες πολλές πληροφορίες που είναι σε θέση να σας οδηγήσει με ακρίβεια λεπτού στον προορισμό σας ακόμα και με τη χρήση μέσων μεταφοράς. Ακόμα κι αυτή βέβαια, ορισμένες φορές πέφτει λίγο έξω, στην κυριολεξία, είτε εμφανίζοντας στον χάρτη μία εταιρεία σε διαφορετικό σημείο απ’ αυτό που είναι κανονικά, είτε παρουσιάζοντας τη θέση μας με απόκλιση σε πραγματικό χρόνο.

Μην αγχώνεστε, και για τα δύο υπάρχει λύση.

Λανθασμένη διεύθυνση στον χάρτη

Αν, ας πούμε, ψάξετε την επιχείρησή σας στο Google Maps και τη δείτε αλλού γι’ αλλού ή δεν την εντοπίσετε καν, θα πρέπει να προσθέσετε ή να διεκδικήσετε την καταχώρησή της. Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι καταχωρημένη στη βάση δεδομένων της Google με τα σωστά στοιχεία. Επισκεφθείτε λοιπόν τη σχετική σελίδα, ελέγξτε τι πληροφορίες διαθέτει ήδη η Google, συμπληρώστε τις υπόλοιπες και επιβεβαιώστε τις.

Μην πάρετε αψήφιστα τη συγκεκριμένη διαδικασία. Είναι πάρα πολύ σημαντική αφού πρακτικά λέει στη Google τι πληροφορίες να δείχνει σε κάποιον που αναζητήσει το brand ή το μαγαζί σας –και να ξέρετε, όταν κάποιος σας ψάξει, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει διαφορετικά. Βεβαιωθείτε πως έχετε καταχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και «συστηθείτε» με τον τρόπο αυτό στη Google και τις υπηρεσίες της –συμπεριλαμβανομένων των Maps και Search.

Λίγο μετά την επιτυχή καταχώρηση των πληροφοριών και την επιβεβαίωσή τους, θα δείτε την εταιρεία σας να εμφανίζεται όπως και όπου πρέπει στο Google Maps.

Λανθασμένο σημείο σε πραγματικό χρόνο

Αν έχετε επιτρέψει στο Google Maps να χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας, τότε λογικά θα πρέπει να είστε σε θέση να δείτε ανά πάσα στιγμή την πραγματική σας θέση στον χάρτη του με απόλυτη ακρίβεια. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η Google επιμένει να σας δείχνει σε άλλο σημείο αντ’ αυτού που πραγματικά βρίσκεστε;

Προς ενημέρωσή σας, η τοποθεσία σας προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες που αντλεί η Google από τον browser σας, οπότε σε πρώτη φάση, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιτρέψει πράγματι στο Google Maps να αποκτήσει πρόσβαση στα σχετικά δεδομένα και επανεκκινήστε πρώτα τον browser και μετά τον υπολογιστή σας. Αν το πρόβλημα επιμένει, τότε κεντράρετε στο επίμαχο σημείο και πατήστε το Αποστολή σχολίων, ένα μικρό κουμπάκι στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Επιλέξτε το Άλλα σχόλια και κατόπιν περιγράψτε το θέμα που αντιμετωπίζετε όσο πιο λεπτομερώς γίνεται. Με λίγη τύχη, η Google θα δώσει λύση στο πρόβλημά σας, βάζοντάς σας στη θέση σας κυριολεκτικά!