Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDIGITAL STORIES

Τι Συνεβη Χθες σε Facebook, Instagram και WhatsApp;

Τα τρία δημοφιλή social media κράσαραν προκαλώντας blackout κι o κόσμος μαζεύτηκε... για να φρικάρει στο Twitter.

Τι θα συνέβαινε αν το Facebook και μερικές από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές στην ιδιοκτησία του πλήττονταν από ένα παγκόσμιο blackout; Ταυτόχρονα. Και έμεναν έτσι για αρκετές ώρες.

Αυτό ακριβώς το «δυστοπικό» σενάριο έγινε πραγματικότητα για χρήστες από όλον τον κόσμο την Τετάρτη, καθώς πηγαινοέρχονταν από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, σε μία μάταιη αναζήτηση ενός update. Χώρες που επηρεάστηκαν είναι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, το Μεξικό και η Ελλάδα, σύμφωνα με την υπηρεσία DownDetector, η οποία λειτουργεί περίπου σαν δελτίο καιρού για το διαδίκτυο.

Στο Instagram, αναρτήσεις δεν ανέβαιναν και προφίλ δεν εμφανίζονταν. Στο Facebook, ορισμένα news feeds εμφανίζονταν κενά, ενώ κάποιοι χρήστες δεν μπορούσαν να κάνουν like στα status updates των φίλων τους. Στο WhatsApp αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην αποστολή και λήψη μηνυμάτων.

Ακόμα και η πλατφόρμα του Facebook που ενημερώνει τους χρήστες για τις υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ήταν offline. Έτσι, η εταιρεία κατέφυγε σε μία από τις λίγες πλατφόρμες που δεν βρίσκονται στην ιδιοκτησία της: το Twitter. Όπως μάθαμε, τα προβλήματα δεν σχετίζονται με κάποια κυβερνοεπίθεση.

Πρόσφατα, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την σύζευξη των εφαρμογών Messenger, Instagram και WhatsApp, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τις ιδιωτικές και κρυπτογραφημένες επικοινωνίες, όπου οι χρήστες θα στέλνουν μηνύματα κατά βάση σε άτομα που ήδη γνωρίζουν. Αυτά τα μηνύματα θα διαγράφονται μετά από μία ορισμένη περίοδο.

Τις εφαρμογές που ανήκουν στην «οικογένεια» του Facebook χρησιμοποιούν περίπου 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Αναπόφευκτα — και ίσως σε μία στιγμή ειρωνείας — οι χρήστες μετακινήθηκαν στο Twitter, χρησιμοποιώντας το hashtag #FacebookDown, για να εκφράσουν τα παράπονά τους:

Άλλοι πάλι είδαν το όλο θέμα πιο θετικά:

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.