Τα μοναδικά γυαλιά Urban Owl με υψηλής ποιότητας  οργανικό ή HD φακό!

Τα μοναδικά γυαλιά Urban Owl με υψηλής ποιότητας οργανικό ή HD φακό!

Είναι γεγονός πως, με τη δεδομένη οικονομική κατάσταση της χώρας, έχουμε αναγκαστεί όχι μόνο να κάνουμε περικοπές στα βασικά, αλλά και να γινόμαστε ευρηματικοί όσο αναφορά και στο στιλ μας, έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε in fashion με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα γίνεται.

Υπάρχει ωστόσο ένα αξεσουάρ, το υπ’ αριθμόν ένα ίσως, που δεν τσιγκουνεύεσαι τα χρήματά σου και αυτό είναι τα γυαλιά ηλίου, καθώς η υγεία των ματιών σου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητά τους. «Το καλό σημαίνει και ακριβό», θα κατέληγε κανείς εύλογα. Τι θα λέγατε τώρα, αν σας πούμε πως βρήκαμε τα απόλυτα καλοκαιρινά, χειροποίητα γυαλιά που διαθέτουν μέχρι και φακό HD, βγαίνουν σε εξαιρετικά σχέδια με πρωτότυπα patterns, πως μπορείτε εσείς να διαλέξετε το επόμενο σχέδιο μέσω ψηφοφορίας και πως όλα αυτά πάνε πακέτο με μια σούπερ τιμή;

Ναι! Υπάρχουν! Είναι τα γυαλιά ηλίου Urban Owl.

Ναι! Υπάρχουν! Είναι τα γυαλιά ηλίου Urban Owl.

Δεν είναι ψέμα, είναι το Urban Owl, ένα νέο ελληνικό brand χειροποίητων γυαλιών με ρετρό επιρροές, ποιοτικό και σε προσιτή τιμή. Τα γυαλιά ηλίου που σέβονται τα μάτια σου και υπηρετούν το μοναδικό, προσωπικό σου στιλ.

Ο Δημήτρης Διαμάντης σπούδασε πολιτικός μηχανικός και η επαφή του με το βιομηχανικό σχέδιο τον βοήθησε να μετατρέψει την αγάπη του για τα χειροποίητα γυαλιά ηλίου στην δική του ολοκληρωμένη συλλογή. Κάτι που δε θα ολοκληρώνονταν όμως χωρίς την βοήθεια του παιδικού του φίλου Άγγελου Καλογεράτου, γραφίστα, με τον οποίον συνυπογράφουν τις δημιουργίες Urban Owl.

Ο Δημήτρης Διαμάντης με μια δημιουργία Urban Owl.

Ο Δημήτρης Διαμάντης με μια δημιουργία Urban Owl.

Tα σχέδια των γυαλιών ηλίου Urban Owl αποπνέουν έναν ρετρό αέρα. Από που εμπνέονται οι δημιουργοί τους και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της τρέχουσας συλλογής; «Σαν ομάδα βλέπουμε πολλές ταινίες γενικά, όλα τα είδη θα έλεγα. Από παλιές μέχρι δράσης. Κάθε μοντέλο έχει επιρροές από διαφορετικές δεκαετίες, για παράδειγμα η έμπνευση για το σχήμα του Metro είναι από τα γυαλιά που φορούσαν κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου. Το φορούσαν librarians, ποιητές συγγραφείς και γιατί μόνο αυτοί; Γιατί απλά οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν, οι ανάγκες ήταν άλλες. Βέβαια τα σχήματα των γυαλιών διαφοροποιούνται μέσα στις δεκαετίες όπως και τα ρούχα. Όλη η τρέχουσα συλλογή έχει ένα συγκεκριμένο DNA. Λιτές γραμμές, ρετρό διάθεση, ταρταρούγες σε διάφορα χρώματα με ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα. New retro θα έλεγα. ‘Όπως θα  είδες και στη συλλογή έχουμε μερικά διαφορετικά χρώματα, όπως για παράδειγμα τo lunar που είναι αρκετά αγαπητό, το ίδιο και  το amber , το χρώμα του κεχριμπαριού. Από ταρταρούγες, νομίζω πως φαίνεται ότι της αγαπάμε, φροντίσαμε να προσφέρουμε ένα μεγάλο εύρος. Το υλικό μας είναι υψηλής ιταλικής ποιότητας και  η χειροποίητη διαδικασία το αναδεικνύει ακόμα πιο πολύ». 

Η φοβερή θήκη - κουκουβάγια Urban Owl

Η φοβερή θήκη – κουκουβάγια Urban Owl

To packaging είναι η μισή δουλειά!

To packaging είναι η μισή δουλειά!

Κάθε Urban Owl έχει στην άκρη του βραχίονα μπλε χρώμα, κάτι που παραπέμπει αμέσως στα χρώματα της Μεσογείου, τον ουρανό και τη θάλασσα. «Το μπλε στο τέλος του βραχίονα κάθε Urban Owl, είναι για το χρώμα της θάλασσας για την Μεσόγειο που μας ταξιδεύει. Παράλληλα τα σχέδια μας αποπνέουν urbanism και οι φακοί μας προστατεύουν τα μάτια από το φως του ήλιου. Ο σκελετός είναι ελαφρύς γεγονός που τον καθιστά άνετο για όλη την ημέρα», λέει στην Popaganda ο Δημήτρης Διαμάντης. 

Με μόλις 95 ευρώ!

Με μόλις 95 ευρώ!

Οι τιμές των Urban Owl είναι δυο. Αν επιλέξει ο πελάτης οποιοδήποτε μοντέλο με οργανικό φακό υψηλής ποιότητας (οργανικός φακός είναι ο φακός που έχουν όλα τα γυαλιά ηλίου) η τιμή είναι στα 95 ευρώ, με 25 ευρώ επιπλέον μπορεί να επιλέξει τους High Definition φακούς, μια μοναδική καινοτομία. «Η μοναδικότητα των συγκεκριμένων γυαλιών ηλίου είναι οι φακοί υψηλής ευκρίνειας (High Definition) οι οποίοι περιέχουν σπάνια στοιχεία που έχουν την ικανότητα να φιλτράρουν επιλεκτικά το φως του ηλίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των κύριων χρωμάτων όπως το κόκκινο, το πράσινο, το κίτρινο και το μπλε, που δημιουργούν μια εμπειρία ξεκούραστης και απολαυστικής όρασης. Παράλληλα αυτοί οι καινοτόμοι φακοί προστατεύουν το χρήστη από όλες τις πηγές μπλε φωτός και υπεριώδους ακτινοβολίας, από τον ήλιο, μέχρι τις οθόνες των tablets και υπολογιστών».

Είναι τα γυαλιά που θες αυτό το καλοκαίρι είτε για την πόλη, είτε για την παραλία!

Είναι τα γυαλιά που θες αυτό το καλοκαίρι είτε για την πόλη, είτε για την παραλία!

Με ρετρό αισθητική...

Με ρετρό αισθητική…

....Και μια νέα εμπειρία στην όραση!

….Και μια νέα εμπειρία στην όραση!

Η φιλοσοφία του Urban Owl, φτάνει μέχρι και… τον εκδημοκρατισμό των γυλιών ηλίου. Μπερδευτήκατε; Είναι απλό! Μπορείτε εσείς να επιλέξετε το επόμενο μοντέλο Urban Owl. O Δημήτρης εξηγεί πως. «Δεν θέλαμε να είμαστε μόνοι μας στη διαδικασία αυτή, θέλουμε ο κόσμος να συμμετέχει και να αποφασίζει, ίσως επειδή είμαστε Έλληνες την έννοια της δημοκρατίας την έχουμε ψηλά γιατί ξεκίνησε από εδώ. Θέλαμε λοιπόν να δώσουμε φωνή και με την ψήφο στην πλατφόρμα μας με εντελώς διάφανη διαδικασία να ψηφίζεις για το επόμενο μοντέλο ανάμεσα σε τρία σχέδια. Ήδη ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία και σε τρεις-τέσσερις μήνες θα παραχθεί το μοντέλο που ψηφίστηκε. Δεν θα σταματήσουμε εκεί, σχεδιάζουμε συνέργειες με σχεδιαστές ( φοιτητές) που θα μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους σχέδιο μέσα από την καθοδήγησή μας. Ξέρετε όμως, το να σχεδιάσεις ένα γυαλί ηλίου και να είναι σωστό είναι σαν αρχιτεκτονικό οίκημα, δεν σηκώνει λάθη και υπακούει σε κανόνες. Θέλουμε να δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να επιλέξουν, να μιλήσουν, να προτείνουν και να τους διδάξουμε τις αρχές του σχεδιασμού των γυαλιών.  Τα γυαλιά μας κατασκευάζονται στην Ελλάδα αποκλειστικά, και είναι χειροποίητα. Είναι μια μεγάλη  διαδικασία από τον σχεδιασμό μέχρι τα πρώτα δείγματα και την παραγωγή την οποία την παρακολουθούμε σε όλα τα στάδια για να έχουμε άριστο προϊόν».

Για στιλάτους άντρες...

Για στιλάτους άντρες…

...και μοιραίες γυναίκες.

…και μοιραίες γυναίκες.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα γυαλιά Urban Owl αποκλειστικά online. Έχετε επίσης την δυνατότητα να στείλετε απορίες στο live chat του brand σχετικά με τα γυαλιά αλλά και στην σελίδα τους στο Facebook.