Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
05.12.2023

77 νεκροί από τη χθεσινή επίθεση της αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ

Σε στρατόπεδο της πόλης Γκαο στο βόρειο Μαλί.
77 νεκροί από τη χθεσινή επίθεση της αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ

Τους 77 έφτασαν οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας σε στρατόπεδο της πόλης Γκαο στο βόρειο Μαλί, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού.

«Δυστυχώς υπάρχουν 77 νεκροί», δήλωσε από το Παρίσι ο συνταγματάρχης Πατρίκ Στεγκέρ.

Μαχητές της αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ εισέβαλαν στο στρατόπεδο αυτό, στο οποίο βρίσκονταν πρώην αντάρτες κυρίως Τουαρέγκ και μέλη φιλοκυβερνητικών ένοπλων ομάδων περίπου στις 09:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), παρασύροντας αρκετούς από αυτούς προτού ανατινάξουν το όχημα στο οποίο επέβαιναν και το οποίο είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικά.

Οι αντάρτες και τα μέλη των ένοπλων ομάδων κάνουν κοινές περιπολίες βάσει της ειρηνευτικής συμφωνίας που επετεύχθη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ώστε να τερματιστεί η βία στο βόρειο Μαλί.

Μια στρατιωτική επέμβαση υπό τη Γαλλία το 2013 εκδίωξε τους ισλαμιστές αντάρτες, περιλαμβανομένων ομάδων που συνδέονται με την αλ Κάιντα, και οι οποίοι είχαν καταλάβει το βόρειο Μαλί έναν χρόνο νωρίτερα.

Παρόλα αυτά οι ισλαμιστές εξακολουθούν να δρουν στην περιοχή και η ανασφάλεια επιδεινώνεται από τις εντάσεις μεταξύ των τοπικών ομάδων ανταρτών και των φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών ομάδων.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.