Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.09.2023

Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα: Τι θα συμβεί τον Ιούνιο στην Ελευσίνα;

Ο Ιούνιος σε φέρνει στην Ελευσίνα!
Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα: Τι θα συμβεί τον Ιούνιο στην Ελευσίνα;
Ένα διεθνές πολυμεσικό φεστιβάλ – παρακαταθήκη για την Ελευσίνα σε 45 σημεία της πόλης, πρωτότυπες παραστάσεις χορού από την Ακαδημία Χορογραφίας, θεατρικές πρεμιέρες και in situ περφόρμανς, καθώς και διεθνή συνέδρια αφιερωμένα στους επαγγελματίες του πολιτισμού, εργαστήρια φωτογραφίας και προφορικής ιστορίας και γνωριμία με το νεοσύστατο κοινοτικό ραδιόφωνο της πόλης!  

Μυστήριο 134 Περσεφόνη, Το κόκκινο χαλί | photo: John Kouskoutis

 

Με φόντο το φεγγάρι του Ιουνίου (5/6), το Μυστήριο 62 Νύχτες βραδύτητας – Ομιλίες για τον χρόνο επιστρέφει στην έκτη του έκδοση, υπό την επιμέλεια του Ηλία Κουνέλα, στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, στον Αρχαιολογικό χώρο και μας προσκαλεί να στοχαστούμε στον χρόνο της εγκατάλειψης, μέσα από ομιλίες και προβολές ταινιών. Ενώ, καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα, ο μύθος της Περσεφόνης θα ξεδιπλώνεται σε διάφορα σημεία της πόλης μέσα από την πρωτότυπη in situ περφόρμανς Μυστήριο 138 Περσεφόνη, το κόκκινο χαλί των Collectif MASI.

Μυστήριο 2 Νύχτες Βραδύτητας | John Kouskoutis

 

ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL (9-28/6), το διεθνές πολυμεσικό φεστιβάλ – παρακαταθήκη της 2023 Ελευσίς, επιστρέφει για 3η χρονιά, καταλαμβάνοντας αυτή τη φορά 45 σημεία της πόλης. Η Ελευσίνα ανοίγει στο κοινό και οι γειτονιές της φιλοξενούν για 20 ολόκληρες ημέρες περισσότερες από 23 εκδηλώσεις με έμφαση στο σύγχρονο τσίρκο και τα ακροβατικά, τη μουσική, το θέατρο, τα εικαστικά, τον κινηματογράφο, αλλά και τη γαστρονομία. Ανακαλύψτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Μυστήριο 13 Ε_Φυγα Πόντος | photo: Ελίνα Γιουνανλή

 

Ο μήνας ολοκληρώνεται με το Μυστήριο 59 U(R)TOPIA Ακαδημία χορογραφίας και τους έξι χορογράφους να παρουσιάζουν τα έργα τους, μετά από δύο χρόνια εντατικών εργαστηρίων και προβών με Έλληνες και ξένους μέντορες, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Πατρίσια Απέργη και της ομάδας σύγχρονου χορού Αερίτες (29/6 – 2/7). Στις 27/6, η εικαστικός Μαρία Παπαδημητρίου ανοίγει τις πόρτες στον νέο της χώρο, όπου θα φιλοξενήσει μια σειρά εργαστηρίων για τους κατοίκους της πόλης και όχι μόνο. Ενώ, στις 30/6 στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 2 Λόγια του Ρολογιού, ο Ακύλλας Καραζήσης μεταφέρει στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας τον εξαιρετικό λόγο του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, κορυφαίου πεζογράφου της «Σχολής της Θεσσαλονίκης».

Μυστήριο 69 Greekies | photo Μενέλαος Καραμαγγιώλης

 

Στο πρόγραμμα του Ιουνίου ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην εκπαίδευση. Τρία διεθνή συνέδρια για τους επαγγελματίες του πολιτισμού θα φιλοξενηθούν στην Ελευσίνα, το Μυστήριο 79 Beyond the Obvious, σε συνεργασία με το Culture Action Europe (7-9/6), το Atelier Elefsina του The Festival Academy, μια πρωτοβουλία του European Festivals Association – EFA (21-27/6) και τέλος, η συνάντηση του δικτύου πόλεων Culture Next (9-11/6). Για τους κατοίκους και το ευρύτερο κοινό που θέλουν να μοιραστούν τις ιστορίες τους από την Ελευσίνα, ξεκινούν τα εργαστήρια προφορικής ιστορίας της πόλης «Η Ελευσίνα αφηγείται τις μνήμες της» στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 32 Open Eleusis, ενώ το πρώτο κοινοτικό ραδιόφωνο, Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας διοργανώνει για όλο τον μήνα εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Τέλος, το Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – In Situ συνεχίζει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών τις διαλέξεις του έως τις 26/6, με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.

Μυστήριο 59 U(R)TOPIA Ακαδημία Χορογραφίας | photo John Stathis

 

Μην χάσετε! Έως τις 18 Ιουνίου το Μυστήριο 139 Αποξένωση, τη φωτογραφική έκθεση του Βαγγέλη Γκίνη, αφιερωμένη στην εργατική τάξη της Ελλάδας.

WHAT’S ON | ΙΟΥΝΙΟΣ Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Μυστήριο 168 Κινητός ηλιακός κινηματογράφος | photo 

 
Πρόσβαση στην Ελευσίνα
# 21χλμ
 
Μόλις 21χλμ από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό “Αγ. Μαρίνα” του μετρό και 878 από Αχαρνές)
Με προαστιακό (στάση “Μαγούλα” και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863)
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.