Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.01.2023

«Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε»: Παρουσίαση παιδικού βιβλίου για την έμφυλη βία

Το βιβλίο απευθύνεται σε για παιδιά +4, με γλώσσα παραμυθένια και παρουσιάζει τις ορατές, αλλά και τις αόρατες μορφές βίας που υφίστανται τα κορίτσια και οι γυναίκες.
«Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε»: Παρουσίαση παιδικού βιβλίου για την έμφυλη βία

Παλιά έλεγαν να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας «σωστά». Εκείνο το «σωστά» λίγα κοινά έχει με το σημερινό «σωστά». Σήμερα που έχουμε μεγαλώσει, ναι, περισσότερο ή λιγότερο «σωστά» αλλά μαζί μας έχει μεγαλώσει και μια κοινωνία όπου το άδικο επικρατεί του δικαίου και όπου οι ανισότητες και η βία έχουν γίνει κύκλωπες, με εμάς στη σκιά και το φόβο τους.. περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε «εργαλεία» για να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας τη δικαιοσύνη, τις έννοιες της συλλογικότητας και του σεβασμού, να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση, να πλάσουμε καλύτερους, ομορφόψυχους ανθρώπους, ανθρώπους πιο κοντά στην αγάπη. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Αγίου Δημητρίου διοργανώνουν παρουσίαση του παραμυθιού «Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε» της συγγραφέως Ραφαέλικας Γεωργαλλή το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου και ώρα 17:00 με ελεύθερη είσοδο. 

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

«Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε» είναι ένα παραμύθι με θέμα την έμφυλη βία. Παρουσιάζει με γλώσσα παραμυθένια τις ορατές, αλλά και τις αόρατες μορφές βίας που υφίστανται τα κορίτσια και οι γυναίκες. Παράλληλα όμως ασχολείται και με την ευθύνη όλων μας να συμβάλλουμε στην αλλαγή των στάσεων που οδηγούν στην έμφυλη βία, τη δικαιολογούν ή την ενισχύουν πριν κλιμακωθεί τόσο ώστε να γίνει «ζαχαρωτοκτονία». Το παραμύθι θα διαβάσει η συγγραφέας, Ραφαέλικα Γεωργαλλή και στη συνέχεια, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Σέβα Γεωργαλλή, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και επεξεργασία των βασικών νοημάτων του παραμυθιού μέσα από πολύ ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τα παιδιά που θα παραβρεθούν. 

Σας περιμένουμε με χαρά και αγάπη 

«Η ΖΑΧΑΡΩΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΙΚΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ» 

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΩΡΑ 17:00 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.