Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.03.2023

Ένα γυμνό άγαλμα του Ντόναλντ Τραμπ για σένα!

Αυτό το γυμνό άγαλμα του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να γίνει δικό σου...αν είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις 10.000 δολάρια, τουλάχιστον.
Ένα γυμνό άγαλμα του Ντόναλντ Τραμπ για σένα!

Στις 22 Οκτωβρίου, λίγες μόνον εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, στην Julien’s Auctions θα δημοπρατηθεί το άγαλμα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων το οποίο δημιούργησε η κολεκτίβα καλλιτεχνών δρόμου INDECLINE.

Το φυσικού μεγέθους άγαλμα έχει τοποθετηθεί στο Λος Άντζελες και είναι ένα από τα πολλά του γυμνού Τραμπ που η κολεκτίβα «φύτεψε», προσφάτως, σε όλη τη χώρα. Το εν λόγω της δημοπρασίας είχε τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο της Hollywood Boulevard, μπροστά από την La Luz De Jesus Gallery. Επέζησε της «δίωξης» των υπολοίπων – οι αρχές απέσυραν αυτά που τοποθετήθηκαν στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Κλίβελαντ – χάρη στον διευθυντή της γκαλερί, Ματ Κένεντι (επέζησε και αυτό στο Σιάτλ).

Στη βάση του αγάλματος υπάρχει πλακέτα στην οποία αναγράφεται «THEEMPEROR HAS NO BALLS – INDICLINE». Επίσης, η λέξη «Ginger».

Σύμφωνα με την Washington Post, χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για τη δημιουργία του. Υποτίθεται ότι η λέξη «Ginger» αναφέρεται σε έναν, με έδρα το Λας Βέγκας, καλλιτέχνη, ο οποίος χρησιμοποίησε 136 κιλά αργίλου και σιλικόνης.

«Μας αρέσει, δε μας αρέσει, ο Τραμπ είναι μια φιγούρα πέραν του συνήθους στην παγκόσμια κουλτούρα, σήμερα» δήλωσε στην Washington Post εκπρόσωπος της κολεκτίβας INDECLINE. «Ρίχνοντας ματιά πίσω, στην ιστορία, αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο τιμούσαν και ειδωλοποιούσαν αυτές τις φιγούρες – με αγάλματα».

Η βάση εκκίνησης της δημοπράτησης θα είναι 10.000 μέχρι 20.000 δολάρια «αλλά υποπτευόμαστε ότι θα πουληθεί μάλλον αρκετά πάνω από αυτή την τιμή, σε μια ψαλίδα 50.000 με 100.000 δολαρίων» δήλωσε, στο Hyperallergic, o διευθυντής της Julien’s Auctions, Michael Doyle.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.