Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.12.2022

Εξεταστική Επιτροπή – Σακοράφα: «Απόλυτος ευτελισμός των διαδικασιών η έγγραφη εξέταση της εκπρόσωπου της Intellexa»

Πουθενά στο ελληνικό δικαιικό σύστημα δεν προβλέπεται έγγραφη κατάθεση σε Αρχές που ασκούν ανακριτικό ή ανάλογο έργο, σημειώνει η βουλευτής του ΜέΡΑ25 και μέλος της Επιτροπής, Σοφία Σακοράφα.
Εξεταστική Επιτροπή – Σακοράφα: «Απόλυτος ευτελισμός των διαδικασιών η έγγραφη εξέταση της εκπρόσωπου της Intellexa»

Σε Δήλωση στα Πρακτικά της Εξεταστικής προχώρησε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 και μέλος της Επιτροπής Σοφία Σακοράφα για την απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία για την δυνατότητα έγγραφης εξέτασης της νόμιμης εκπρόσωπου της εταιρείας Intellexa, η οποία ενημέρωσε ότι αυτή την περίοδο κωλύεται να είναι στην Ελλάδα.

Η κυρία Σακοράφα σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως στην Δήλωση που κατέθεσε στα Πρακτικά αναγράφει ότι «πουθενά στο ελληνικό δικαιικό σύστημα δεν προβλέπεται έγγραφη κατάθεση σε Αρχές που ασκούν ανακριτικό ή ανάλογο έργο».

«Από τον τελευταίο πταισματοδίκη μέχρι τα ανώτερα δικαστήρια ζώσας διαδικασίας ο μάρτυρας καταθέτει προφορικά, ακριβώς για να υπόκειται στη ζωντανή διαδικασία των ερωταποκρίσεων που θεωρείται πάντα σημαντική για την αναζήτηση της αλήθειας» προσθέτει η βουλευτής του ΜέΡΑ25 και δηλώνει:

«Χωρίς να χρειάζεται ν’ αναλύσουμε παραπάνω αυτά, σας δηλώνουμε ότι, αρνούμεθα να συμμετάσχουμε στην παρωδία που επέλεξε η Επιτροπή σε σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Αρνούμεθα να υποβάλλουμε οποιαδήποτε έγγραφη ερώτηση στη νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρείας για να λάβουμε ανάξιες και ανίσχυρες, προετοιμασμένες, έγγραφες απαντήσεις που στο κάτω κάτω της γραφής ακόμα και αν υπογράφονται θα έχουν άγνωστο συντάκτη και καλούμε όλα τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να συναισθανθούν τις ευθύνες τους για τον απόλυτο ευτελισμό των διαδικασιών».

Αντιδράσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ αρνήθηκε να κληθεί στην Εξεταστική και ο Φ. Μπίτζιος. Αποδεικνύεται σήμερα από το @insidestory_gr η σχέση του με την Intellexa που εμπορεύεται το Predator», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ο κ. Ηλιόπουλος συνέχισε θέτοντας το ερώτημα: «Είναι λογικό στην Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις να μην καλούνται οι ιδιοκτήτες του Predator;».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.