Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.09.2022

ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες συνδικαλιστές στη «Μαλαματίνα»

Τις συλλήψεις των συνδικαλιστών Γιάννη Φραγγίδη και Γιάννη Νιβορλή νωρίτερα σήμερα, έξω από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» καταδικάζουν η ΓΣΕΕ και η Γραμματεία του ΠΑΜΕ με ανακοίνωση τους.
ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες συνδικαλιστές στη «Μαλαματίνα»

Την άμεση απελευθέρωση των Γιάννη Φραγγίδη και Γιάννη Νιβορλή, Προέδρου και Αναπληρωτή Γραμματέα αντίστοιχα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, ζητάει η ΓΣΕΕ καταδικάζοντας τις συλλήψεις τους σήμερα, στη διάρκεια απεργιακής συγκέντρωσης στην επιχείρηση «Μαλαματίνα».

«Είναι αδιανόητο να συλλαμβάνονται εκπρόσωποι των εργαζομένων επειδή διεκδικούν δικαιώματα» τονίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση της, ζητώντας επίσης την απόσυρση όλων των κατηγοριών που τους βαρύνουν.

Καταδίκη και από το ΠΑΜΕ

Για όργιο καταστολής και τρομοκρατικές συλλήψεις κάνει λόγο η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τα όσα συνέβησαν σήμερα με τις συλλήψεις των δύο συνδικαλιστών.

«Οι συλλήψεις έγιναν με εντολές της κυβέρνησης που την υλοποιεί η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης. Οι συλλήψεις έγιναν γιατί οι εργαζόμενοι απαιτούν από τον πολυήμερο αγώνα τους να γυρίσουν πίσω οι 15 απολυμένοι και να δοθούν αυξήσεις στους εργάτες μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ» τονίζει το ΠΑΜΕ, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συνδικαλιστές και να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

«Μιλάει η εργοδοσία για δήθεν βία αυτή που απέλυσε 15 εργαζόμενους και συνεχώς τους απειλεί… Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» τονίζεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.