Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.12.2022

Η λύση του υπουργείου Υγείας για τα 3.000 παιδιά στο Παίδων που περιμένουν χειρουργείο

Με μεγάλη καθυστέρηση, η ηγεσία του υπουργείου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΙΝΑΠ και 5μελή Επιτροπή από το Παίδων «Αγία Σοφία», για το ζήτημα των τουλάχιστον 3.000 παιδιών που περιμένουν να χειρουργηθούν λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.
Η λύση του υπουργείου Υγείας για τα 3.000 παιδιά στο Παίδων που περιμένουν χειρουργείο

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ και πενταμελή επιτροπή από το «Παίδων Αγία Σοφία» συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και συζήτησαν το θέμα που αφορά την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία».

Ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα αποφάσισαν με τους εκπροσώπους του Αγία Σοφία κατ’ αρχάς το μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με μετακινήσεις αναισθησιολόγων ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου. Επίσης, αποφασίστηκε η προκήρυξη θέσεων του «Αγία Σοφία» για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις να γίνει κατά προτεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι σοβαρές ελλείψεις ειδικού προσωπικού οδήγησαν στο «πάγωμα» των τακτικών χειρουργείων από τον Αύγουστο. Σημειώνεται τέλος, ότι στο παιδιατρικό νοσοκομείο ενώ οι οργανικές θέσεις ήταν 17, έχουν μειωθεί σε 9, και διαθέσιμοι είναι μόλις οι 8 αναισθησιολόγοι.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.