Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.04.2023

Και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ζητά την απόσυρση του ΠΔ 85/2022

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων καλλιτεχνών συντάσσονται επίσης οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, που θα συμμετάσχουν αύριο στην τρίωρη στάση της ΑΔΕΔΥ.
Και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ζητά την απόσυρση του ΠΔ 85/2022

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με σημερινή ανακοίνωσή της, ζητά την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, επισημαίνοντας ότι το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα «δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα διατείνεται ότι επιλύει στο ομιχλώδες τοπίο στο οποίο βρίσκονται διαχρονικά οι καλλιτεχνικές σπουδές στη χώρα μας».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι «οι όποιες πρωτοβουλίες νομοθετικού εξορθολογισμού της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας οφείλουν να έχουν ως αφετηρία την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών που έχουν περάσει μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πλαίσιο και οι οποίοι, βάσει του πρόσφατου διατάγματος, βρίσκονται παντελώς εκτεθειμένοι».

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022» συνεχίζει η ανακοίνωση. «Θεωρούμε επιτακτική την απόσυρση του εν λόγω διατάγματος και την εκκίνηση μιας ουσιαστικής διαβούλευσης για τις καλλιτεχνικές σπουδές στη χώρα μας» και καταλήγει:

«Η ΕΑΚ θα συνδράμει με θετικό πνεύμα σε κάθε πρωτοβουλία θεσμικής στήριξης και αναβάθμισης των σπουδών των παραστατικών τεχνών και των σπουδών κινηματογράφου στην Ελλάδα καθώς αυτές αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου ο σύγχρονος πολιτισμός μας να συνεχίσει να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην κοινωνία μας, την εθνική οικονομία και τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή».

Σωματεία ΥΠΠΟΑ: Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αύριο Πέμπτη 2/2

Στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών συμμετέχουν σωματεία του ΥΠΠΟΑ τα οποία, με αίτημα να μην αλλάξει το νομικό καθεστώς των δημόσιων μουσείων, κηρύσσουν στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 2/2, από τις 11 πμ έως τις 2 μμ, ενώ καλούν, την ίδια μέρα, στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 12 μμ στο Σύνταγμα (Αθήνα) και στο άγαλμα Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη).

«Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των σωματείων των καλλιτεχνών που έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2023 και με την 24ωρη απεργία του ΣΕΚΑ στις 2 Φεβρουαρίου 2023», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων – ΣΕΑ, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής Στερεάς και Νήσων, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων – ΠΕΣΑ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Πολιτισμού και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων – ΣΕΚΑ.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.