Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
05.02.2023

Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου λόγω κατολίσθησης βράχων – Άγνωστο πότε θα τεθεί σε κυκλοφορία η Κακιά Σκάλα

Μετ΄εμποδίων η κυκλοφορία στην πάλαια εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.
Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου λόγω κατολίσθησης βράχων –  Άγνωστο πότε θα τεθεί σε κυκλοφορία η Κακιά Σκάλα

Έντονο παραμένει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της εκτροπής της κυκλοφορίας των οχημάτων που γίνεται στο ρεύμα προς Αθήνα μετά την κατολίσθηση μεγάλου βράχου, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Η κατολίσθηση έγινε στο 48,5 χιλιόμετρο μετά το δεύτερο τούνελ στην Κακιά Σκάλα.

Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων. Τα αυτοκίνητα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, ενώ κατά διαστήματα ακινητοποιούνται.

Στο σημείο της κατολίσθησης βρίσκονται ειδικοί και συνεργεία για την απομάκρυνση του βράχου από το οδόστρωμα και την μελέτη του φαινομένου, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη το πότε θα δοθεί ο δρόμος και πάλι στην κυκλοφορία.

Άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία

Στο σημείο της Ν.Ε.Ο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπτροστασίες.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος, ωστόσο δε μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.

Αυτό σύμφωνα με την εταιρεία οφείλεται στο ότι το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να έχουμε όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης.

Σημειώνει επίσης πως πιθανότατα ο βράχος να αποκολλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας αλλά και ίσως να επηρεάστηκε από τους σεισμούς των τελευταίων ημερών.  Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου, σύμφωνα πάντα με την «Ολυμπία Οδό».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.