Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.01.2023

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Oι τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Ο πρωθυπουργόε κατά την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στο θέμα των «κόκκινων δανείων» και κάλεσε τις τράπεζες να «αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί».
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Oι τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Την στάση των τραπεζών στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, με φόντο την χθεσινή άκαρπη συνάντηση που είχαν οι διοικήσεις τους με τον Χρήστο Σταϊκούρα, σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκη κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί» ανέφερε ο πρωθυπουργός, καλώντας τες να στηρίξουν τα ευάλωτα νοικοκυριά από την υψηλή κερδοφορία που φαίνεται ότι θα έχουν το 2022.

Όπως είπε, οι τράπεζες «πρέπει να στηρίξουν συνολικά τα ευάλωτα νοικοκυριά, καθώς έχουν υψηλή κερδοφορία, ώστε να αποτρέψουμε μια νέα γενιά κόκκινων δανείων».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των χαμηλών επιτοκίων στις καταθέσεις, αλλά και τις υψηλές προμήθειες σε κάποιες συναλλαγές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε δε την ελπίδα ότι οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε μια συμφωνία.

«Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μια θετική λύση για τους δανειολήπτες και τους καταθέτες αλλά και τις ίδιες τράπεζες που έχουν στηριχθεί πολύ», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.