Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.09.2023

Πανελλήνιες 2023: Το «πάθος για τη θυματοποίηση» των γυναικών κλήθηκαν να σχολιάσουν οι μαθητές στην Έκθεση

Οι μαθητές εξετάστηκαν στη βία κατά των γυναικών και τον φεμινισμό, ενώ σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το δεύτερο κείμενο, το οποίο μεταξύ άλλων έκανε λόγο περί «πάθους για θυματοποίηση» των γυναικών.
Πανελλήνιες 2023: Το «πάθος για τη θυματοποίηση» των γυναικών κλήθηκαν να σχολιάσουν οι μαθητές στην Έκθεση

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι και υποψήφιες των Πανελληνίων στα Γενικά Λύκεια της χώρας. Οι μαθητές εξετάστηκαν στη βία κατά των γυναικών, τον φεμινισμό, ενώ σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το δεύτερο κείμενο, το οποίο μεταξύ άλλων έκανε λόγο περί «πάθους για θυματοποίηση» των γυναικών.

Συγκεκριμένα το δεύτερο κείμενο που εξετάστηκαν οι μαθητές ήταν αυτό που προκάλεσε τις αντιδράσεις μιας και- μεταξύ άλλων- κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σε φεμινίστριες και «νέοφεμινίστριες» λέγοντας πως «Σήμερα, οι νεοφεμινίστριες προτάσσουν διαρκώς ότι οι γυναίκες είναι μια ομάδα θυμάτων, η οποία διατρέχει μονίμως τον κίνδυνο να υποστεί βία κάθε μορφής, όχι διακρίσεις εις βάρος τους αλλά βία, επειδή είναι γυναίκες. Αυτό το νέο ρεύμα εγγράφεται στο δημόσιο διάλογο περί ταυτοτήτων: είμαι γυναίκα, αυτή είναι η ταυτότητά μου. Και αυτομάτως, είμαι θύμα. Είναι τόσο έντονος αυτός ο διάλογος περί θύματος ώστε ενίοτε το να είσαι θύμα γίνεται εύσημο, πρόκειται για ιδεολογία που εκφράζεται ως “πάθος για θυματοποίηση”». 

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από άρθρο που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα» στις 28 Απριλίου.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @faseismos_kai_frikes

Οι αντιδράσεις στο Twitter:

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.