Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
23.02.2024

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Πολιτικό πρόσωπο» έστειλε 11 μολυσμένα sms με Predator, σύμφωνα με δημοσίευμα

«Σημαίνον πολιτικό πρόσωπο» φαίνεται πως έστειλε 11 μολυσμένα sms με το link του Predator, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.
Σκάνδαλο υποκλοπών: «Πολιτικό πρόσωπο» έστειλε 11 μολυσμένα sms με Predator, σύμφωνα με δημοσίευμα

Νέα δεδομένα στην έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών δημιουργεί η αποκάλυψη ότι πολιτικό πρόσωπο έστειλε τουλάχιστον 11 μολυσμένα sms με Predator. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, τα μηνύματα στάλθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, τον Ιανουάριο του 2021.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτεται στο τετρασέλιδο έγγραφο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, γινόταν αναφορά σε 90 παραλήπτες στόχους του Predator. Η παγίδευση γινόταν με τον γνωστό τρόπο, δηλαδή με την αποστολή ενός sms με παραπλανητικό λινκ. Σε αυτό το έγγραφο η Αρχή αναφέρει ότι σε κάθε θύμα του Predator, τον αριθμό τηλεφώνου του φερόμενου αποστολέα, τον χρόνο αποστολής και το λινκ παγίδα.

Το καινούργιο στοιχείο σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ότι ανάμεσα στα 90 παγιδευμένα τηλέφωνα, υπήρχαν 11 που ανήκαν σε πολιτικούς και όχι μόνο. Μάλιστα τα τηλέφωνά τους παγιδεύτηκαν με sms των οποίων αποστολέας εμφανίζεται αριθμός κινητού που ανήκει σε πρόσωπο με σημαντική πολιτική παρουσία. Και τα 11 sms, φαίνεται να στάλθηκαν με διαφορά λίγων ωρών τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην «Καθημερινή», «στην περίπτωση των 11 ατόμων πάντως το νούμερο εμφανίζεται να ανήκει σε πολιτικό πρόσωπο που μέχρι το καλοκαίρι του 2022 κατείχε σημαντικό κυβερνητικό αξίωμα. Μάλιστα πληροφορίες, που πάντως δεν επιβεβαιώθηκαν από επίσημα χείλη, αναφέρουν ότι τα επίμαχα μηνύματα αποτελούσαν απάντηση σε ευχητήρια μηνύματα που είχε λάβει το συγκεκριμένο πρόσωπο την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, συνοδευόμενα από ηλεκτρονική ευχητήρια κάρτα επιμολυσμένη με το παράνομο λογισμικό».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.