Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.09.2023

Συμφωνία για νέο debate στη διακομματική επιτροπή – Η πιθανότερη ημερομηνία

Τί διαφορετικό αναμένεται στο φορμάτ σε σχέση με το προηγούμενο debate των πολιτικών αρχηγών.
Συμφωνία για νέο debate στη διακομματική επιτροπή – Η πιθανότερη ημερομηνία

Τη διεξαγωγή debate μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, αποφάσισε διακομματική Επιτροπή σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στο debate που θα πραγματοποιηθεί δεν θα πάρει μέρος το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη που στις εκλογές της 21ης Μαΐου έμεινε εκτός Βουλής. Η «τηλεμαχία» θα γίνει ανάμεσα στους πέντε πολιτικούς αρχηγούς και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής σχετικά με τη διεξαγωγή debate πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ήταν σύμφωνα με κομματικές πηγές να διεξαχθούν δύο debate. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα προτείνει να διεξαχθεί «ένα μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, όπως ζητούν και τα άλλα κόμματα, και ένα debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων, όπως είχε δεσμευθεί δημόσια ότι θα γίνει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου».

«Μένει να φανεί κατά πόσο ο κ. Μητσοτάκης θα τηρήσει τη δέσμευσή του, προκειμένου οι πολίτες να ακούσουν και να συγκρίνουν τα πραγματικά προγράμματα των δύο κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας ή θα επιχειρήσει πάλι να κρυφτεί, ώστε η σύγκριση των προγραμμάτων να γίνεται στη βάση των fake news των υπογείων της Πειραιώς και του προπαγανδιστικού του μηχανισμού», σχολιάζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα κόμματα φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει σε αυτή την τηλεμαχία να υπάρξει μια ελεύθερη ερώτηση προς τους πολιτικούς αρχηγούς και μια καταληκτική τοποθέτηση. Έχουν επίσης διατυπωθεί προτάσεις για να υπάρξει περισσότερος χρόνος για τις τοποθετήσεις των αρχηγών και να αυξηθεί ο αριθμός των θεματικών ενοτήτων.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.