Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.02.2023

Ακούστε τη διασκευή του Monsieur Minimal στην “Αναζήτηση” του Γιάννη Σπανού

Με τα φωνητικά της Μαρίας Παπαγεωργίου να κρατούν το καλοκαίρι ακόμα ζωντανό.
Ακούστε τη διασκευή του Monsieur Minimal στην “Αναζήτηση” του Γιάννη Σπανού

Ο Monsieur Minimal διασκευάζει την αισθησιακή «Αναζήτηση» σε μουσική του Γιάννη Σπανού και στίχους του Αλέξη Αλεξόπουλου, με τον δικό του ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο.

Μετά την τολμηρή κι επιτυχημένη διασκευή του θρυλικού “Υπάρχω”, ο Monsieur Minimal βουτάει αυτή τη φορά στα αθώα κι αισθησιακά νερά της δεκαετίας του ’70 κι επανεκτελεί την «Αναζήτηση» του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη.

Monsieur Minimal Μαρία Παπαγεωργίου

Μαρία Παπαγεωργίου – Monsieur Minimal ©Γιώργος Αλεξανδράκης

Μούσα και συνοδοιπόρος του για άλλη μια φορά είναι η Μαρία Παπαγεωργίου με την υπέροχη φωνή της, η οποία γράφει τα παρακάτω για αυτή την διασκευή:

«Μικρό παιδί μπροστά στην τηλεόραση, έβλεπα τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος  να πέφτουν πάνω στα ερωτευμένα σώματα ενός άνδρα και μιας γυναίκας. “Έτσι να είναι, λες, ο έρωτας;” αναρωτιόμουν, καθώς στα ηχεία μια παθιασμένη φωνή με τέλεια άρθρωση και ανάσες που τσακίζουν κόκαλα υποσυνείδητα μου το επιβεβαίωνε.

Η αξεπέραστη και κατά πολλούς “πολιτική” φωνή της Μαρίας Δημητριάδη έμελλε από εκείνη την στιγμή να γίνει για μένα η ερωτική φωνή πολλών αγαπημένων μου τραγουδιών. Όταν ακούμπησε πάνω στις μελωδίες του Γιάννη Σπανού και τα λόγια του Αλέξη Αλεξόπουλου έγινε μέσα μου μια έκρηξη.

Ξεχασμένο για χρόνια μέσα στα τετράδια με τα τραγούδια που “κάποτε θα πω”, το τραγούδι εκείνης της ταινίας, η “Αναζήτηση” βρίσκει τη φωνή μου μέσα στο μουσικό σύμπαν του Monsieur Minimal, που με έναν μαγικό τρόπο αφουγκραζόμαστε τη μελαγχολία μιας εποχής που τόσο δα προλάβαμε να ζήσουμε, με τον ίδιο τρόπο.

Με σεβασμό σε ό,τι μας μεγάλωσε, ανακαλούμε τις ερωτικές μας μνήμες μέσα στην ενήλικη ζωή μας, όπως δύει ο καλοκαιρινός ήλιος».

https://youtu.be/fWmJYALQ8co

Κυκλοφορεί από την Mo.Mi.Records

Ακούστε το ΕΔΩ από το streaming store της αρεσκείας σας .

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.