Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
04.12.2023

Κομισιόν: Το X (Twitter) η μεγαλύτερη πηγή παραπληροφόρησης

«Καμπανάκι» από την ΕΕ στον Έλον Μασκ.
Κομισιόν: Το X (Twitter) η μεγαλύτερη πηγή παραπληροφόρησης

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βιέρα Γιούροβα κάλεσε την Τρίτη (26/9) την Google της Alphabet, τη Microsoft, τη Meta Platforms και το TikTok να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν αυτό που αποκάλεσε «αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ όπλο μαζικής χειραγώγησης» της Ρωσίας ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που πρόκειται να λάβουν χώρα στην Ευρώπη.

Οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες για την παραπληροφόρηση που σχετίζεται με τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου στη Σλοβακία και τον ερχόμενο μήνα στην Πολωνία, καθώς και με τις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη χρονιά.

«Το ρωσικό κράτος έχει εμπλακεί στον πόλεμο των ιδεών για να ρυπάνει το χώρο της ενημέρωσής μας με μισές αλήθειες και ψέματα ώστε να δημιουργήσει μια ψευδή εικόνα ότι η δημοκρατία δεν είναι καλύτερη από τον αυταρχισμό», δήλωσε η επίτροπος σε συνέντευξη Τύπου.

«Σήμερα αυτό είναι ένα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ όπλο μαζικής χειραγώγησης», επισήμανε.

«Οι ‘πολύ μεγάλες πλατφόρμες’ πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό τον κίδνυνο. Ιδιαίτερα καθώς πρέπει να περιμένουμε ότι το Κρεμλίνο και άλλοι θα αναλάβουν δράση πριν από εκλογές».

Η Γιούροβα απηύθυνε προειδοποίηση προς την X (πρώην Twitter), η οποία αποχώρησε το Μάιο από τον εθελοντικό κώδικα καλής πρακτικής της ΕΕ, όμως βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) εξακολουθεί να αποτελεί μια «πολύ μεγάλη ηλεκτρονική πλατφόρμα» και να υπόκειται σε αυστηρότερους κανονισμούς αναφορικά με το περιεχόμενό της.

«Ο κ. (Έλον) Μασκ γνωρίζει πως δεν έχει ξεφύγει επειδή αποχώρησε από τον κώδικα πρακτικής διότι τώρα έχουμε θέσει σε πλήρη ισχύ το Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες. Έτσι το μήνυμά μου για το Twitter είναι πως πρέπει να συμμορφωθείτε με το νόμο και θα παρακολουθούμε τι κάνετε», δήλωσε.

Το X είναι «η πλατφόρμα με τη μεγαλύτερη αναλογία αναρτήσεων παραπληροφόρησης», είπε η αντιπρόεδρος.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.