Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.09.2023

Χαλκιδική: 63χρονη τουρίστρια κατέληξε στο πεζοδρόμιο – Καταγγελία ότι καθυστέρησε το ΕΚΑΒ

Ακόμη ένας τραγικός θάνατος που αποτυπώνει τις μεγάλες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφού το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έκανε μια ώρα και ένα τέταρτο ώστε να φτάσει στο σημείο.
Χαλκιδική: 63χρονη τουρίστρια κατέληξε στο πεζοδρόμιο – Καταγγελία ότι καθυστέρησε το ΕΚΑΒ

Νέος τραγικός θάνατος από αργοπορία ασθενοφόρου σημειώθηκε αυτή την φορά στην Χαλκιδική. Μία 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία ξεψύχησε σε πεζοδρόμιο, καθώς το ΕΚΑΒ έκανε πάνω από ώρα να φτάσει στο σημείο.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η 63χρονη συμμετείχε σε ομάδα που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στη Χαλκιδική. Περίπου στις 2 το μεσημέρι έφτασαν στο λιμάνι της Ουρανούπολης και ξεκίνησαν τη βόλτα στον οικισμό.

Τότε η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με το thesstoday, παρά το γεγονός ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αναχώρησε κατευθείαν από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου προς τον οικισμό της Ουρανούπολης έκανε 1 ώρα και 15 λεπτά για να φτάσει στο σημείο που ήταν η 63χρονη.

Στο ενδιάμεσο, η γυναίκα υπέστη ανακοπή και άφησε την τελευταία της πνοή.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το τρίτο περιστατικό θανάτου λόγω καθυστέρησης ασθενοφόρου μέσα σε λίγες μέρες μετά την 63χρονη στην Κω που πέθανε καθώς την μετέφεραν στο νοσοκομείο με το αγροτικό, αλλά και τον θάνατο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη που περίμενε το ασθενοφόρο για περίπου πέντε ώρες.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.