Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.09.2023

«Όχι άλλο άιμα για τα κέρδη των αφεντικών»: Στους δρόμους του Πειραιά οι εργαζομένοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Δεύτερη ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων για το «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» που κόστισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο στη Ζώνη Περάματος και οδήγησε στον τραυματισμό δύο ακόμα συναδέλφων του. Παμπειραϊκό συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Κοραή.
«Όχι άλλο άιμα για τα κέρδη των αφεντικών»: Στους δρόμους του Πειραιά οι εργαζομένοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευή Ζώνη Περάματος, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας, με αφορμή το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε έναν 47χρονο εργαζόμενο στη Ζώνη Περάματος και οδήγησε στον τραυματισμό ακόμη δύο συναδέλφων του, την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο.

Η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10 π.μ. στον σταθμό ΗΣΑΠ στον Πειραιά. Μετά τη μαζική συγκέντρωση στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης, καταγγέλλοντας το προδιαγεγραμμένο έγκλημα: «Δεν είναι ατυχία, ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή», τονίζουν οι απεργοί του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο, με αφορμή το εργατικό δυστύχημα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κοραή.

«Δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη της εργοδοσίας», τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία και να διεκδικήσουν ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια. «Στην εργασιακή λαίλαπα που μας ετοιμάζουν, εμείς απαντάμε με συσπείρωση και αγώνα. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν οι εργασιακοί μας χώροι να γίνονται απέραντες “κοιλάδες των Τεμπών”» σημειώνει.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.