Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.09.2023

ΠΑΜΕ: «Ως εδώ! Στέγνωσαν τα δάκρυα» – Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Υγείας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας καλεί το ΠΑΜΕ, με αφορμή τους θανάτους της 64χρονης σε καρότσα στην Κω επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο και της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα.
ΠΑΜΕ: «Ως εδώ! Στέγνωσαν τα δάκρυα» – Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Υγείας

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 8 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας καλούν το ΠΑΜΕ και άλλοι φορείς, έπειτα από τους πρόσφατους θανάτους που συντάραξαν την κοινή γνώμη και αποτύπωσαν με τον πιο τραγικό τρόπο την ανάγκη ενίσχυσης του υπό διάλυση ΕΣΥ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα θρηνούμε 2 ακόμα αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Μία 64χρονη στην Κω που έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα επειδή το μοναδικό ασθενοφόρο σε έναν από τους τουριστικούς “παραδείσους” της χώρας μας ήταν σε άλλο περιστατικό. Μία 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη Αττικής πέθανε αβοήθητη επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα.

Δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά. Η εγκληματική διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θεωρεί την υγεία και τη ζωή μας κόστος, είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση.

Ο πρώην υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης κυνικά ομολόγησε σε δήλωσή του με αφορμή τα 2 τραγικά περιστατικά, ότι δε συμφέρει το κράτος των επιχειρηματικών ομίλων και τις κυβερνήσεις τους να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ για μία ακόμη φορά ψάχνει “σταθμάρχες” να φορτώσει τις ευθύνες της πολιτικής τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

 

– Την ώρα που με βάση τον πληθυσμό της Αττικής, ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που απαιτούνται για την κάλυψή του είναι τουλάχιστον 100 (ασθενοφόρα επειγόντων και κινητών μονάδων), από αυτά επιχειρούν μόνο τα 45 με 50 ασθενοφόρα επειγόντων και 6 με 8 Κινητές Μονάδες, από τις οποίες οι μισές μόνο διαθέτουν ιατρό για την πρωινή και απογευματινή βάρδια αντίστοιχα.

– Καθημερινά τριάντα περίπου ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης.

– Την ώρα που το προσωπικό του ΕΚΑΒ, αρκεί μετά βίας να καλύψει τις ανάγκες επάνδρωσης 50 με 55 ασθενοφόρων, οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο που στην πλειοψηφία τους αφορούν συμβασιούχους ενώ συνταξιοδοτείται πολλαπλάσιος αριθμός διασωστών.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι στα “κοστολογημένα” προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν χωράει η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ, η ανάπτυξη, ανανέωση και πλήρη τεχνική υποστήριξη του στόλου με τον αναγκαίο αριθμό σύγχρονων επίγειων – πλωτών – εναέριων ασθενοφόρων μέσων.

Ως εδώ! Τα δάκρυα στέγνωσαν! Η οργή ξεχειλίζει!

Όλοι σήμερα στις 7.30 μ.μ. στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο υγείας.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.