Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.09.2023

Την άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ ζητά η ΠΟΕΔΗΝ: «Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια ασθενοφόρα»

«Οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο».
Την άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ ζητά η ΠΟΕΔΗΝ: «Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια ασθενοφόρα»

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού με την 19χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της.

«Οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 ασθενοφόρα την νύχτα, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά.

Όταν έχεις τόση μικρή δύναμη διαθέσιμη στον δρόμο δεν μας εκπλήσσουν οι πολύωρες  καθυστερήσεις που φτάνουν ακόμη και τις 4-5 ώρες σε μη επείγοντα περιστατικά. Πολλές φορές όμως ένα περιστατικό αν και δεν δίνεται ως επείγον-υψηλής προτεραιότητας από τον καλούντα,  η κατάσταση του επιβαρύνεται με την πάροδο της ώρας και χρήζει άμεσής αντιμετώπισης στο σημείο και διακομιδής σε νοσοκομείο πράγμα το οποίο συνέβη στην 19χρονη έγκυο από την Νέα Μάκρη», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν καθημερινά σε όλη τη χώρα γιατί το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε κλήση που δέχεται για πρώτες βοήθειες. Οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ είναι επικίνδυνες για τους ασθενείς».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.