Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
05.06.2023

Στις 22 Μαρτίου του 1965 κυκλοφορεί το Bringing It All Back Home του Bob Dylan

Το πέμπτο του album στο οποίο ξέφυγε από τον ακουστικό ήχο.
Στις 22 Μαρτίου του 1965 κυκλοφορεί το Bringing It All Back Home του Bob Dylan

Το Bringing It All Back Home είναι το πέμπτο album του Αμερικανού μουσικού Bob Dylan και κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου του 1965 από την Columbia Records σε παραγωγή του Tom Wilson. To album ήταν το πρώτο του Dylan που μπήκε στο αμερικανικό Top 10, ενώ έφτασε και στην κορυφή των βρετανικών charts. Το single “Subterranean Homesick Blues” υπήρξε το πρώτο single του μουσικού που μπήκε στα αμερικανικά charts, φτάνοντας στην 39η θέση. Το album περιλαμβάνει επίσης τα κομμάτια “Mr. Tambourine Man”, “It’s Alright, Ma (I’m Only Bleeding)” και “Ιt’s All Over Now, Baby Blue”.

Ο Dylan, που μέχρι τότε είχε για συνοδεία την ακουστική κιθάρα του, σε αυτό το album εισάγει τον ήχο της rock’n’roll μπάντας, με την πρώτη πλευρά του δίσκου να εισάγει τον ηλεκτρικό ήχο στη μουσική του, δημιουργώντας την αντίδραση πολλών fans της folk πλευράς του που είχε μέχρι τότε. Στη δεύτερη πλευρά του δίσκου, αφήνει πίσω του τα τραγούδια διαμαρτυρίας, με τους στίχους να είναι αφηρημένοι και προσωπικοί. Η φωτογραφία του εμβληματικού εξωφύλλου του δίσκου έχει τραβηχτεί από τον Daniel Kramer και σε αυτό εικονίζεται ο Dylan μαζί με την Sally Grossman, τη σύζυγο του μάνατζέρ του, Albert Grossman.

Το Bringing It All Back Home οριοθέτησε μία νέα περίοδο για τον Dylan, με τις κριτικές να είναι πολύ θετικές, αποτελώντας ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και αποδεκτά albums του Dylan μέχρι τώρα. Το album βρέθηκε στην 31η θέση με τα 500 καλύτερα albums όλων των εποχών του Rolling Stone και ο Clinton Heylin έγραψε σχετικά: «To πιο επιδραστικό album της εποχής του. Σχεδόν τα πάντα όσα βρίσκονται στο σύγχρονο pop τραγούδι, περικλύονται σε αυτό».

https://www.youtube.com/watch?v=MGxjIBEZvx0

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.