Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.03.2023

Τί θα γινόταν αν οι άντρες είχαν περίοδο;

Για τις γυναίκες, η περίοδος μπορεί να είναι τραυματική υπόθεση. Αναγκάζεται να αντιμετωπίσει λιγούρες, κράμπες και μερικές φορές χειρότερα πράγματα.
Τί θα γινόταν αν οι άντρες είχαν περίοδο;

Η φεμινίστρια και πολιτική ακτιβίστρια Γκλόρια Στέινεμ περιέγραψε το πως θα ήταν «Αν οι άντρες είχαν περίοδο» στο δοκίμιό της:

Σαφώς, η έμμηνος ρύση θα γινόταν ένα αξιοζήλευτο, αξιέπαινο και αντρικό προσόν. Οι άντρες θα καυχιόντουσαν για το πόσο διαρκεί και πόσο μεγάλη ποσότητα αίματος έχουν. Τα νεαρά αγόρια θα μιλούσαν για αυτό, ως ζηλευτή αρχή του ανδρισμού. Δώρα, θρησκευτικές τελετές, οικογενειακά δείπνα και -men only- πάρτυ θα σηματοδοτούσαν την ημέρα.

Οι σερβιέτες θα χρηματοδοτούνταν από το κράτος και θα δίδονταν δωρεάν.

Στατιστικές έρευνες θα έδειχναν ότι οι άντρες τα πήγαιναν καλύτερα στα αθλήματα και κέρδιζαν περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια, όσο είχαν περίοδο.

Με λίγα λόγια, θα υπήρχε αναρχία παντού.

Η δόκτωρ Τζέννιφερ Γκούντερ, φυσικός και συγγραφέας, έγραψε ένα tweet για αυτό και γεννήθηκε το hashtag #IfMenhadPeriods.

Μερικοί κριτικοί το έχουν χαρακτηρίσει τρανσφοβικό, λέγοντας ότι επικεντρώνεται μόνο στους ετεροφυλόφιλους άντρες και γεννήθηκαν με αρσενικά γεννητικά όργανα -και αποτυγχάνει να συμπεριλάβει τους τρανσέξουαλ, οι οποίοι έχουν στην πραγματικότητα περίοδο.

Αλλά πολλοί είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν για να κάνουν παρατηρήσεις σχετικά με την ανισότητα των φύλων.

Πηγή: Independent

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.