Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.03.2023

Το Incognito Mode της Google ίσως δεν είναι και τόσο ασφαλές

Νεότερα σε σχέση με την αγωγή που εκκρεμεί και θέλει την εταιρεία να συλλέγει μυστικά δεδομένα.
Το Incognito Mode της Google ίσως δεν είναι και τόσο ασφαλές

Τον περασμένο Ιούνιο είχε κατατεθεί ομαδική αγωγή ύψους $5 δισ. εναντίον της Google. Το κατηγορητήριο βασίζεται στην πρακτική της εταιρείας να παρακολουθεί τους χρήστες και να συλλέγει το ιστορικό πλοήγησής τους μέσω διαφόρων plug-ins σε ιστοσελίδες, ακόμη και όταν αυτοί χρησιμοποιούσαν το incognito/private mode στους web browsers.

Η Google κατέθεσε αίτημα σε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καλιφόρνια για να απορριφθεί η υπόθεση του περασμένου Ιουνίου, αλλά η δικαστής της Καλιφόρνια το απέρριψε και θα προχωρήσει κανονικά η εκδίκαση της ομαδικής αγωγής. Ανέφερε μάλιστα ότι η Google έχει να αντιμετωπίσει μια αγωγή η οποία ισχυρίζεται πως η εταιρεία μυστικά συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες της, όταν χρησιμοποιούν το incognito mode.

Διά μέσου του εκπροσώπου της, κ. José Castañeda, η Google εξέδωσε ανακοίνωση προς υπεράσπιση της:

«Αμφισβητούμε έντονα αυτές τις κατηγορίες και θα υπερασπιστούμε εντόνως τη θέση μας. Το Incognito Mode του Chrome browser προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο Internet χωρίς να αποθηκεύεται η δραστηριότητα τους στον web browser ή στη συσκευή. Όμως, είμαστε ξεκάθαροι κάθε φορά που κάποιος χρήστης ανοίγει μια καρτέλα στο Incognito Mode ότι ορισμένες ιστοσελίδες ίσως έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν πληροφορίες από αυτήν την δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της περιήγησης».

Μιας και η υπόθεση ακόμα εκκρεμεί, θα ήταν καλό οι χρήστες να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία Incognito Mode στον browser του Google Chrome, αφού ναι μεν δεν αποθηκεύει την κάθε δραστηριότητα, αυτό όμως δεν προϋποθέτει και ότι αυτή δεν παρακολουθείται.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.