Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.03.2023

Vintage αφίσες με άντρες που άνοιγαν τα πόδια τους διάπλατα από…πάντα

Ο λόγος για το... "manspreading"!
Vintage αφίσες με άντρες που άνοιγαν τα πόδια τους διάπλατα από…πάντα

Πρόκειται για μόδα ή απλά για μια από τις πολλές -ενοχλητικές εκάστοτε- συνήθειες των αντρών; Το αποκαλούμενο “manspreading” είναι αυτό που μαστίζει πολλούς σε ένα βαγόνι.

Δεν γίνεται να καθίσατε ποτέ σε μετρό ή τρένο και να μην τύχατε δίπλα σας έναν ευγενικότατο κύριο που ανοίγει διάπλατα τα πόδια του, εκθέτοντας τα γεννητικά του όργανα περήφανα. Ακόμη και οι καλοντυμένοι κύριοι που έρχονται και κάθονται δίπλα σας σιγά-σιγά, με το που πάρουν την θέση τους, ακουμπάνε πίσω αναπαυτικά και ανοίγουν τα πόδια τους τόσο όσο χρειάζεται για να μοιάζουν τα γεννητικά τους όργανα με αυτά ενός ελέφαντα.

Ένας επιστήμονας δεδομένων, ο Μαρκ Σκίννερ, προσπάθησε να ισχυριστεί ότι τα αρσενικά σώματα είναι σχεδιασμένα να το κάνουν, αλλά η θεωρία του έγινε λίγο ή πολύ αποδεκτή ως μια επιδίωξη πατροναριστικής εξήγησης. 

Επειδή δεν φτάνει που η επιστήμη γίνεται αρκετά γελοία μερικές φορές, αλλά οι γυναίκες που συμπιέζονται από άντρες υπερβολικά περήφανους για τα προσόντα τους δεν είναι καινούργιο φαινόμενο.

Στην πραγματικότητα, μία έκθεση «Πώς έμαθα να σταματήσω να φτύνω και να κάνω στην άκρη σε 25 γλώσσες» στο Μουσείο Συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Το “manspreading” υπάρχει εδώ και καιρό, βλέπετε…

Νέα Υόρκη, 1947 

the subway sun

Διασχίζει και ηπείρους:

Ιαπωνία, 1975

12122-1memd8s

Νέα Υόρκη, 1953 

the subway

Τόκιο, 2012

tokyo metro Τόκιο μετρό

Οπότε, την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να ισχυριστείτε ότι δεν είναι δα και ζήτημα, παρακαλώ θυμηθείτε αυτό το άρθρο.

Και κάντε ό,τι μπορείτε να κρατήσετε τα πόδια σας μαζί.

Πηγή: Independent

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.