Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.09.2023

Ευρωκοινοβούλιο: Άρση ασυλίας για Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη αποφάσισε η Ολομέλεια

Την απόφαση για άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη έλαβε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ευρωκοινοβούλιο: Άρση ασυλίας για Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη αποφάσισε η Ολομέλεια

Την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αλέξη Γεωργούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Μαρία Σπυράκη (ΝΔ) υπερψήφισε το ευρωκοινοβούλιο την Πέμπτη.

Ο Α. Γεωργούλης ερευνάται σχετικά με την υπόθεση καταγγελλόμενου βιασμού και πρόκλησης σωματικής βλάβης με θύμα υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό αίτημα των βελγικών αρχών ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα στις 17 Απριλίου και στις 30 Μαΐου η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη.

Η άρση της ασυλίας της Μ. Σπυράκη είχε ζητηθεί για γεγονότα που μπορεί να αποτελούν εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Ειδικότερα, υπήρξαν εικαζόμενες παρατυπίες σε δύο περιπτώσεις, τις οποίες η κυρία Σπυράκη φέρεται να γνωρίζει:

  • Κοινοβουλευτικός συνεργάτης (APA) δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2020 για να ασκήσει τα καθήκοντά του
  • Είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες APA της Σπυράκη μεταξύ Νοεμβρίου 2014 – Φεβρουαρίου 2020 για τον πρώτο βοηθό και Ιουλίου 2014 – Φεβρουαρίου για τον δεύτερο βοηθό.
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.