Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.04.2023

Κορωνοϊός: Πρώτη η Ελλάδα σε θανάτους και κρούσματα στην Ευρώπη

Μια ακόμη αρνητική πρωτιά κατέχει η Ελλάδα, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση τόσο σε θανάτους όσο και σε κρούσματα στην Ευρώπη, με το μήνα που διανύουμε να είναι ο φονικότερος καλοκαιρινός, από τις αρχές της πανδημίας.
Κορωνοϊός: Πρώτη η Ελλάδα σε θανάτους και κρούσματα στην Ευρώπη

Σύμφωνα και με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το διάστημα 15 – 21 Αυγούστου καταγράφηκαν συνολικά 55.769 κρούσματα κορονοϊού σε όλη χώρα, ενώ 258 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους και 132 ασθενείς νοσηλεύθηκαν μέχρι τέλος της εβδομάδας. 

Aπό τα στοιχεία προκύπτει πως οι σκληροί δείκτες παραμένουν σταθερά ψηλά.

Μάλιστα με βάση και τους νέους θανάτους ο τρέχων μήνας θα καταγράψει νέο «μαύρο ρεκόρ». Ο φετινός Αύγουστος είναι ήδη ο φονικότερος καλοκαιρινός μήνας από τις αρχές της πανδημίας με περισσότερους από 900 νεκρούς, ενώ απομένει ακόμη μια εβδομάδα. Σημειώνεται πως το προηγούμενο καλοκαιρινό «μαύρο ρεκόρ» είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή τον Ιούλιο του 2022 με σχεδόν 750 νεκρούς. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ παρατηρείται για ακόμη μια φορά αναντιστοιχία στον αριθμό των θυμάτων από κορωνοϊό. Ενώ ανακοινώθηκαν 258 νεκροί, ο πραγματικός αριθμός είναι 307, όπως προκύπτει από τη διαφορά του σημερινού συνολικού αριθμού θυμάτων από την προηγούμενη μέτρηση. 

Υπενθυμίζεται πως ήδη με βάση την επιδημιολογική κατάσταση της προηγούμενης εβδομάδας η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη θέση των θανάτων.  Η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη θέση της Ευρώπης και στον σχετικό πίνακα με τα νέα κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. 

Τα επιδημιολογικά δεδομένα προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία για τον Σεπτεμβρη που έρχεται, καθώς αναμένεται να επιστρέψουν και οι εκδρομείς από τους τόπους των διακοπών, όπου σε πολλές περιπτώσεις έχει καταγραφεί μεγάλη διασπορά. Είναι ενδεικτικό πως ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη αναφέρεται σε μια σειρά παράγοντες που καθιστούν «πολύ πιθανό» το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο και τον χειμώνα. 

* Οι πίνακες από την πλατφόρμα «Οur World In Data» που συγκεντρώνει τα επιδημιολογικά δεδομένα παγκοσμίως

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ (15 έως 21 Αυγούστου), ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.712.025.

Το σύνολο των εισαγωγών στα νοσοκομεία της επικράτειας, ήταν 1.527 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 218, -22% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανήλθε σε 1.474 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 211, -29% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς ήταν 132 με διάμεση ηλικία 70 έτη. 

Παράλληλα, καταγράφηκαν 258 νέοι θάνατοι ασθενών COVID-19 (25 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -11% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 32.335 θάνατοι. 

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.