Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.04.2023

Νew York Times: Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδειες εξαγωγής στην Ιntellexa για το Predator

Ρεπορτάζ των ΝΥΤ «καίει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς αναφέρει ότι τμήμα του ελληνικού ΥΠΕΞ έδωσε άδειες εξαγωγής του παράνομου κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης Predator στην Intellexa.
Νew York Times: Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδειες εξαγωγής στην Ιntellexa για το Predator

Μια νέα σημαντική αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, αυτή τη φορά από τους New York Times.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν γνώριζε απλά για το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator που πωλούσε η Intellexa, αλλά αδειοδοτούσε τις πωλήσεις της εταιρείας σε συγκεκριμένους πελάτες.

Στο θέμα με τίτλο «Πώς ξέφυγε από κάθε έλεγχο η παγκόσμια βιομηχανία κακόβουλων λογισμικών», που υπογράφουν τρεις δημοσιογράφοι, η ελληνική κυβέρνηση ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και παραδέχθηκε ότι αδειοδότησε την Intellexa να πουλήσει το Predator σε τουλάχιστον μία χώρα με ιστορικό καταπίεσης των πολιτών της, την Μαδαγασκάρη, όπως αναφέρουν οι NYT. Μάλιστα, η εταιρεία προσπάθησε να κάνει το ίδιο για την Ουκρανία.

«Η ελληνική κυβέρνηση επανειλημμένα περιέγραψε το κακόβουλο λογισμικό ως παράνομο και δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση. Αλλά παρά τις δηλώσεις αποποίησης, τελικά η Ελλάδα παραδέχθηκε ότι υποστηρίζει την Intellexa και το κακόβουλο λογισμικό της με έναν καίριο τρόπο: αδειοδοτώντας την εταιρεία να εξάγει το Predator στη Μαδαγασκάρη, χώρα η κυβέρνηση της οποίας έχει μακρύ ιστορικό καταπίεσης των αντιφρονούντων», γράφει συγκεκριμένα το δημοσίευμα.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται μάλιστα επίσημα, διά στόματος κυβερνητικού στελέχους. «Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαίωσε ότι τμήμα του υπουργείου εξέδωσε δύο άδειες εξαγωγής για την Intellexa στις 15 Νοεμβρίου 2021», τονίζεται.

Πελάτης της Intellexa, με την άδεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν «δίπλα στις ακτές της ανατολικής Αφρικής, η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο πιο φτωχό κράτος του κόσμου. Μαστίζεται από διαφθορά, ειδικά στους κλάδους των ορυχείων και της εξόρυξης πετρελαίου, από την οποία οι πολυεθνικές κερδίζουν δισεκατομμύρια», συνεχίζει η εφημερίδα

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.