Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.02.2023

Οι πρωθυπουργοί της Φινλανδίας και Νέας Ζηλανδίας απαντούν αποστομωτικά σε σεξιστική ερώτηση δημοσιογράφου [ΒΙΝΤΕΟ]

«Πολλοί άνθρωποι θα αναρωτιούνται μήπως συναντιέστε οι δυο σας μόνο και μόνο επειδή είστε σε κοντινή ηλικία και έχετε πολλά κοινά πράγματα», ρώτησε δημοσιογράφος από το ραδιοφωνικό δίκτυο Newstalk ZB της Νέας Ζηλανδίας.
Οι πρωθυπουργοί της Φινλανδίας και Νέας Ζηλανδίας απαντούν αποστομωτικά σε σεξιστική ερώτηση δημοσιογράφου [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια διαφορετική τροπή πήρε η συνέντευξη Τύπου της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, όταν δέχθηκαν σεξιστική ερώτηση από δημοσιογράφο.

«Πολλοί άνθρωποι θα αναρωτιούνται μήπως συναντιέστε οι δυο σας μόνο και μόνο επειδή είστε σε κοντινή ηλικία και έχετε πολλά κοινά πράγματα», ρώτησε δημοσιογράφος από το ραδιοφωνικό δίκτυο Newstalk ZB της Νέας Ζηλανδίας, με την πρωθυπουργό της χώρας να τον κοιτά έκπληκτη και απορημένη.

Δίχως να χάνει χρόνο, τον διέκοψε και αναρωτήθηκε «αν κάποιος ρώτησε ποτέ τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζον Κι αν συναντήθηκαν επειδή έχουν παρόμοια ηλικία».

Να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κι γεννήθηκαν με διαφορά λίγων ημερών το 1961.

«Φυσικά, έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών στην πολιτική, είναι η πραγματικότητα. Επειδή δύο γυναίκες συναντιούνται, δεν είναι απλώς λόγω του φύλου τους», συνέχισε.

Βίντεο: Η σεξιστική ερώτηση δημοσιογράφου στις πρωθυπουργούς Φινλανδίας-Νέας Ζηλανδίας

Εν συνεχεία απαρίθμησε τις εμπορικές σχέσεις, προσθέτοντας ότι «η συνάντηση είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε πραγματικά τις οικονομικές ευκαιρίες μεταξύ των δύο χωρών».

«Είναι δουλειά μας να την προωθήσουμε ανεξάρτητα από το φύλο μας», κατέληξε.

Από την πλευρά της, η Σάνα Μαρίν συμφώνησε και δήλωσε ότι συναντήθηκαν «επειδή είμαστε πρωθυπουργοί».

Η Μαρίν ταξίδεψε στη Νέα Ζηλανδία στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης περιοδείας της και είναι η πρώτη Φινλανδή πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη χώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=yz9rg9m5dvU

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.