Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.09.2022

Ρεπορτάζ του BBC για τις υποκλοπές στην Ελλάδα

Αυξάνεται η πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση.
Ρεπορτάζ του BBC για τις υποκλοπές στην Ελλάδα

Στην λίστα των μέσων που απασχολεί η υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα, προστίθεται σήμερα και το Βρετανικό BBC που με τηλεοπτικό ρεπορτάζ του με τίτλο «Οι κατηγορίες περί παρακολουθήσεων αυξάνει την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση», αναφέρεται στο σκάνδαλο υποκλοπών που έχει ήδη καταφέρει σημαντικά πλήγματα διεθνώς στην ελληνική κυβέρνηση.

Το ρεπορτάζ κάνει αναφορά στην κατάθεση του Θανάση Κουκάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, φιλοξενώντας μεγάλο μέρος μάλιστα και των δηλώσεων που έκανε αμέσως μετά.

Ακόμη, αναφέρεται στο πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, μετά τις καταγγελίες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το Predator και τις παραιτήσεις του διευθυντή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα και του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη που ακολούθησαν.

Όμως, περιλαμβάνει και απόσπασμα από το πρόσφατο διάγγελμα Μητσοτάκη, στο οποίο ισχυριζόταν: «Αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ».

Σχολιάζοντας το διάγγελμα, ο Ρον Ντίμπριτζ, διευθυντής του Citizen Lab, του εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο του Καναδά που εντόπισε το Predator στο κινητό του Θανάση Κουκάκη και τώρα συνεργάζεται με την τεχνική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε με νόημα:

«Συνήθως μετά τις έρευνές μας έχουμε ένα είδος mea culpa. Αυτό είναι ένα γνώριμο μοτίβο από την Ισπανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είχαν ανάλογα σκάνδαλα».

Νωρίτερα είχε δηλώσει πως «το τελευταίο σκάνδαλο στην Ελλάδα είναι ένα από πολλά που έχουμε δει στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο» τονίζει, ενώ σημειώνει ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν κακόβουλα λογισμικά τέτοιου είδους «τείνουν να τα πουλούν μόνο σε κυβερνήσεις».

Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιος να προστατευτεί από κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης όπως το Predator, χαρακτηρίζοντάς μάλιστα κάτι αντίστοιχο των πυρηνικών για τη βιομηχανία των όπλων.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.